Frida Axhed, Arkitekt

198 kvadratmeter är Ängsbacken. Sex rum och kök med en öppen planlösning. Ett hus som i vissa avseenden kan jämföras med modellen Södergården.
– Ängsbacken är i samma storleksklass som Södergården och kompletterar just nu det i vårt sortiment. Exteriört har Ängsbacken annars hämtat mer inspiration från Nostalgi men det här är en större och lyxigare variant, säger Frida.

Den öppna planlösningen gör att du direkt får kontakt med ett flertal av husets rum och sociala ytor. Direkt innanför ytterdörren får du en skymt av allrummet på övervåningen genom den öppna trappan och direktkontakt med kök och vardagsrum. Sällskapsytorna på nedervåningen utmärker sig genom sitt ryggåstak.
– Känslan av rymd invändigt med ett ryggåstak är något våra kunder efterfrågar. Det förekommer ofta i våra 1-planshus. I Ängsbacken har vi den möjligheteten när det inte är två våningar i hela huset, säger Frida.

Då huset är byggt i vinkel hänger de sociala ytorna också med utomhus.
– Om det är något som jag är extra nöjd med så är det samspelet mellan kök, vardagsrum och uteplats. Du har koll över uteplatsen från både köket och vardagsrummet och uteplatsen är härligt skyddad, säger Frida.

Stort badrum, totalt tre toaletter, fyra sovrum varav ett exklusivt föräldrasovrum med dressingroom och eget badrum gör Ängsbacken till ett tydligt val för familjen.
– Det är ett stort hus som passar familjen med behov av rejäla sociala ytor. Samtidigt är det inte vräkigt utan ett klassiskt vackert hus som passar överallt, både i ett villaområde och på landet, säger Frida som till sist får uttrycka sina känslor inför att huset nu blir offentligt.
– Spännande – och jättekul. Jag gillar huset väldigt mycket och jag hoppas verkligen att våra kunder också kommer att ta det till sig. De första kommentarerna vi har fått tyder på det.

Vill du veta mer om Ängsbacken?

Läs mer om husmodellen på husmodellsidan och gör en prisförfrågan om du vill veta mer.

Läs mer här