– Ingen sluttning är den andra lik, och det betyder att det inte går att skapa ett hus som passar alla markförhållanden. Vi måste nästan alltid anpassa huset efter den aktuella topografin. En nackdel med sluttningshus är att det är svårt att få in ljus på bottenvåningen. I Björkalund har vi kompenserat det genom att göra ovanvåningen till en riktig ”wow-upplevelse”. Här finns ett häftigt kök med stor bardisk, ett stort föräldrasovrum och ett lyxigt badrum.

 

I grund och botten är Björkalund ett enkelt hus, med fyra väggar och utan vinklar och vrår.
– Genom att klä på det genomtänkta detaljer, som verandan på framsidan och de spröjsade fönstren, skapas ett harmoniskt uttryck. Den som väljer att ha kvar balkongen får en yta som verkligen går att använda och ger huset karaktär. Att välja bort den stora balkongen ger andra möjligheter med entrén, säger Anund.

Entrén är belägen på nedre plan. Här finns också barnsovrum och en groventré i anslutning till tvättstugan.
– Det gör det enkelt att till exempel förvara sportutrustning och träningskläder nära till hands. Ingången direkt i tvättstugan tror jag kommer att bli uppskattad.

Vill du veta mer om Björkalund?

Läs mer och se insidan på Björkalund på produktsidan för husmodellen. Där kan du även göra en prisförfrågan om du är nyfiken på vad det kostar.

Läs mer här