Kök och matplats är de centrala delarna i Hagaviks nedervåning men även vardagsrummet sticker ut.

– Det var viktigt för mig att få in mycket ljus här, säger Johan. Vardagsrummet har ljusinsläpp från tre väderstreck.

På ovanvåningen finns sovrummen. Två stora barnsovrum och ett stort föräldrasovrum. Alla har gott om inbyggd förvaring.
– Ofta kompromissas förvaringen bort men är det någonting som bara blir viktigare och viktigare ju längre vi bor i våra hus så är det förvaringen. Föräldrasovrummet har en stor walk in closet med ingång från två håll och de båda andra sovrummen har också de inbyggd förvaring.


Hagavik bygger på att det hela tiden ska gå att komma vidare från ett rum till ett annat.

– Man ska aldrig hamna i en återvändsgränd i det här huset, säger Johan. Det ska alltid finnas en väg ut eller vidare. Köket är ett bra exempel där det inte finns några stängda hörn.
– Exteriört har jag arbetat med enkla detaljer, till exempel kort takfot, liggande träpanel och ett enkelt entréparti. Allt sammantaget gör det Hagavik till ett minimalistiskt och avskalat hus som passar utmärkt på en smal tomt.

Hagavik i fyra stilar

Nedan visar vi ett exempel på hur husmodellen Hagavik, där samma planlösning har fyra olika utseenden exteriört.
Även stilarna kan variera i grad – från väldigt mycket snickarglädje till lite lagom eller från lätt funkis till stramhet på yttersta kanten.

De 4 grundstilarna har vi valt att kalla

Modern

Här är det ordning och reda, raka linjer och skarpa konturer. I denna stilriktning fokuserar vi på rena ytor, större fönsterpartier och den för funktionalismen så signifikanta asymmetrin. Vi tänker kubistiskt och avskalat samt kombinerar panel och puts. Taken är svarta eller grå – platta alternativt i form av pulpettak. Ytorna får ta för sig. Rymden lämnar plats för dina egna idéer och låter känslan gå från klarhet till klarhet.

Tidlös/Samtida

Med enkelt, avskalat och modernt som ledord skapar vi här en tidlös känsla. Tänk dig ett klassiskt kvartershus, en villa som står sig över tid genom både trender och nycker. Den här stilen når vi med en noggrant avvägd kombination av liggande eller stående träpanel, grått eller svart tak och en ytterdörr med grafiska linjer. Här tar fönstren en större yta i anspråk. En viss asymmetri ger huset en spännande arkitektur och blir en blinkning till modernismen.

Klassisk

Här samlar vi villor med fokus på klassiska attribut som liggande panel och puts, i kombination med tegelröda eller svarta tak. För att skapa den klassiska stilen gör vi fönstren lika breda, vi sätter spröjsen tätare och gör verandan mer omfångsrik. I den klassiska stilen tar ytterdörren för sig och kan med fördel ramas in av såväl en farstu som kolonnpelare.

Traditionell

Låt oss blicka bakåt i tiden: till klassiska fönsterproportioner och tydlig symmetri. Och en verkligt hemtrevlig känsla. Här sitter trivseln i väggarna, och du får ett ombonat och detaljrikt hem. Med kort takfot och enkla detaljer landar stilen i både det industriella och lantliga, vilket gör att huset passar både ute på landet
som i villakvarteret. Med den här stilriktningen bygger du din egen idyll, och kombinerar känslan av svunna tider med ett modernt boende.

 

Vill du veta mer om Hagavik?

På produktsidan om Hagavik kan du se huset från insidan. Är du nyfiken på vad huset kostar, gör gärna en prisförfrågan.

Läs mer