När Linnéa Wiktorsson ritade Sätesgården var förutsättningarna givna. Ett modernt 1920-talshus.
– Vi har sett en ökad efterfrågan på just den här typen av exteriör, med fokus på mansardtaket som ju var väldigt populärt på 1920-talet, säger hon.

Entrén, verandan, kolonnerna och kuporna på taket skapar tillsammans ett pampigt intryck. Kuporna ger dessutom fint ljus både i badrum och ett av sovrummen.
– Exteriören är klassiskt symmetrisk men invändigt är planlösningen modern. På nedervåningen ligger de sociala ytorna i vinkel, med ljusinsläpp från tre sidor. Att det är öppet mellan kök, matplats och vardagsrum skapar mycket rymd, vilket också takhöjden på 2,6 meter bidrar till. På ovanvåningen är ryggåstak standard i allrummet och där hittar vi även sovrummen. Att få in mycket förvaring var viktigt eftersom vi vet att det är något som vi många efterfrågar. Därför har alla sovrummen separata klädkammare och det finns dessutom förråd under trappan och ett kapprum i direkt anslutning till entrén.

Många sätter likhetstecken mellan 20-talshuset och gatan mitt i stan. Enligt Linnéa Wiktorsson är det inte helt givet för Sätesgården.
– Ett hus med inspiration från 1920-talet passar fint in i stadsmiljö, men till exempel genom att byta ut den putsade fasaden mot träpanel så skapas ett annat uttryck och det fungerar minst lika bra på landsbygden.

Vill du veta mer om Sätesgården?

Läs mer om Sätesgården och se invändiga bilder på produktsidan. Är du nyfiken på vad det kostar? Då kan du göra en prisförfrågan på produktsidan också.

Läs mer