• 4 min läsning

Familjen Norlings sekelskiftesdröm blev Årets småhus 2024

Familjen Norlings nybyggda Eksjöhus får utmärkelsen Årets småhus 2024. På Småhusdagen 21 mars belönades husprojektet utanför Kungsbacka för sin detaljomsorg, planlösning och höga energieffektivitet. – /../

Dela med andra

Familjen Norlings nybyggda Eksjöhus får utmärkelsen Årets småhus 2024. På Småhusdagen 21 mars belönades husprojektet utanför Kungsbacka för sin detaljomsorg, planlösning och höga energieffektivitet.

– Wow, vilken känsla! Med nyckeln i handen och byggprocessen bakom oss är vi glada att vi valde Eksjöhus, där vi fått stort stöd från både säljaren Sebastian och entreprenörerna under hela husresan. Nu står vi äntligen här på platsen där barnens farmor har sprungit sedan barnsben i ett hem som verkligen knyter ihop generationer. Vi är fantastiskt glada och stolta, säger Jenny och Claes Norling.

Årets småhus utses av försäkringsbolaget Gar-bo och har på kort tid etablerats som en av branschens mest prestigefyllda utmärkelser. Tävlingen fäster stor vikt vid funktion och genomförande, där noll fel vid slutbesiktningen är ett krav för att få delta.

Årets småhus belönar också hållbarhet, god kommunikation och framför allt nöjda kunder. Något Eksjöhus säljare Sebastian ser som en av anledningarna till utmärkelsen.

– Att bygga hus är ett lagarbete. God kommunikation och stor transparens är ofta det som kännetecknar ett lyckat husprojekt. Därför känns det fantastiskt roligt att just Jenny och Claes kundanpassade Mellangården fick utmärkelsen. Det är ett projekt som har kännetecknats av ett riktigt lagarbete, från början till slut, säger Sebastian, Eksjöhus säljare i området.

Jenny och Claes Norlings klassiska landskapshus strax utanför Kungsbacka färdigställdes strax före semestern 2023 och är ett kundanpassat Mellangården ur Eksjöhus serie Flex+. Med en noggrant justerad planlösning anpassades huset efter familjens behov, även energimässigt, med en hög lufttäthet vilket resulterade i ett både vackert och energieffektivt boende.

– Som familjeföretag och hustillverkare arbetar vi alltid med nästa generation i åtanke. Därför är vi stolta över att få den här utmärkelsen tillsammans med familjen Norling, vars klassiska landskapshus visar att framtidens hem kan vara både fast förankrade i svensk byggnadstradition och samtidigt uppfylla de högsta kraven på energieffektivitet och bekvämlighet, säger Frida Scherdén, vd, Eksjöhus.

Juryns motivering
Årets småhus är som skapat för sin omgivande miljö. Det är noggrant placerat på tomten och drar nytta av såväl väderstreck som utblickar i landskapet. En exteriör som visar på omsorg för detaljer, där både stående och liggande panel har nyttjats i kombination med att dra fördel av modulbyggandet genom att accentuera huskroppens midja. Planlösningen är yteffektiv och välbalanserad och hela husets bredd och längd får stolt visa upp sig. Ett hus vars stil håller över tid, är energieffektivt och medger flexibilitet för framtida behov. Trots en utmanande omvärld har det dessutom levererats inom budget och tidplan, och kunden har fått precis det Bullerbyhus de alltid drömt om. Årets småhus 2024 går till Eksjöhus och Modern sekelskiftsdröm.

Om Årets småhus
Vinnaren av Årets småhus 2024 utses av en expertjury med representanter från branschen och presenterades på GarBos branschevent GarBo-dagen den 21 mars 2024 i Stockholm. Huset ska vara byggt under föregående år och bland annat uppfylla följande kriterier:

 • En god byggprocess som kännetecknas av god kommunikation och samarbete.
 • Huset ska ha noll fel, vara grönt vid slutbesiktning och ha godkänt resultat av täthetsprovning av klimatskal.
 • Huset ska vara utformat med god form och funktion.
 • Kunden ska vara nöjd med hela processen från försäljning till inflyttning och slutprodukten ska uppfylla kundens krav.
 • Byggnaden ska uppfylla krav på hållbarhet.

Läs mer om Årets småhus (extern länk)

Kontakta oss

Är du i behov av rådgivning?

Ett bra första steg mot ett nytt hus är att prata med en säljare från Eksjöhus. Rådgivningen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Nyheter

Fler nyheter

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.