Sveriges mest rekommenderade hustillverkare

Bygga hus med Eksjöhus

Är det något vi lärt oss under våra 80 år som hustillverkare är det vikten av trygghet. Vi är ett familjeföretag som nu drivs av fjärde generationen Lindholm, vars affärsidé ser precis likadan ut som den alltid gjort: att bygga småländska trähus i hög kvalitet, från en familj till en annan. Vårt sätt att bygga hus har gjort oss till Sveriges mest rekommenderade hustillverkare och placerat oss i nöjdhets-toppen när Sveriges husköpare får välja, år efter år. Här kan du läsa mer om varför.

Sommarvy över ett vitmålat Eksjöhus Kaptensgården
Eksjöhus utmärkelse för nöjda husköpare 2019 Eksjöhus utmärkelse för nöjda husköpare 2020 Eksjöhus utmärkelse för nöjda husköpare 2021 Eksjöhus utmärkelse för årets småhus 2020

Från husdröm till tvåårsbesiktning

Så här går det till att bygga hus med Eksjöhus

Vår byggprocess vilar på över 80 års erfarenhet och en rejäl dos småländsk omtanke. Så här går det till att bygga hus med Sveriges mest rekommenderade hustillverkare.

02.
Prio 141 exteriör

Vad kostar det att bygga hus?

Att bo i ett nytt Eksjöhus kan faktiskt bli billigare än att bo i lägenhet. Här kan lära dig mer om vad som kostar och hur du bör tänka kring din investering.

Trygghet och tradition sedan 1944

Sveriges mest rekommenderade hustillverkare

Eksjöhus är den hustillverkare som flest kan tänka sig att rekommendera, det visar Prognoscentrets nya undersökning bland nya småhusköpare. Det gör oss otroligt stolta. Anledningarna är många, men kanske finns en del av förklaringen i familjen Lindholms filosofi kring att bygga hus. En filosofi som varit densamma i generationer.

Porträtt på hustillverkaren Eksjöhus vd Frida Scherdén i en husfabrik

Jag har ärvt vår filosofi från min pappa, som i sin tur ärvde den från min farfar och gammelfarfar. I familjen Lindholm skyndar vi långsamt och är måna om att det blir bra. Det finns inget viktigare för oss än nöjda kunder. Ett nytt hus är ditt livs kanske största investering, och det är ett ansvar vi tar på största allvar.

Frida Scherdén, VD Eksjöhus

Vilket är ditt drömhus?

Gratis inspiration i huskatalogen!

Person läser Eksjöhus kataloger på ett bord

Vår katalog innehåller 32 husmodeller och är fullmatad med råd, guider och inspiration för dig som drömmer om att bygga hus. När du beställer ingår Egnahemskatalogen med vår Flex hus-serie och vår katalog med de populära och prisvärda Priohusen. Med totalt 50 husmodeller är övertygade om att du hittar ett hem som passar dig!

08.
Vy över kranbil som bygger ett nytt hus

Byggdags! Välj entreprenadform

De allra flesta bygger sitt Eksjöhus med generalentreprenad. Det är ett tryggt sätt att bygga på och har bland annat gjort oss till Sveriges mest rekommenderade hustillverkare. Läs mer om vad det innebär

09.
Stilleben med tumstock, färgkartor och en huskatalog från Eksjöhus

Så tar du hand om ditt nya hus

Slutbesiktningen är genomförd och du har flyttat in i ditt sprillans nya Eksjöhus. Om du tar hand om ditt hus från början sparar du både tid och pengar. Ta del av våra bästa tips.

Kundberättelser

Hur är det att bygga med Eksjöhus?

En man och en kvinna på trappan till ett Eksjöhus Kaptensgården

Vi fick direkt ett stort förtroende för vår säljare Niclas och har inte ångrat en sekund att vi tackade ja. Hela husbyggarresan har varit fantastisk med Eksjöhus.

Fredrik, Huddinge

På en lantlig tomt byggde Fredrik och Sandra sitt drömhus, Eksjöhus Kaptensgården. En klassisk husmodell med snickarglädje, rejäla furugolv och en social planlösning som bjuder in till middagar och fester.

Vy över Eksjöhus Prio 143 med pool och trädgård

Vi kände att vi fick mycket hus för pengarna och tänkte att nu ska vi bygga ett hus som vi verkligen längtar hem till.

Jenny, Kalmar

Efter att ha letat förgäves efter begagnade hus bestämde sig Peter och Jenny för att bygga nytt. När Peter, med bakgrund inom byggbranschen, började titta närmare på Eksjöhus insåg han att det var hög kvalitet rakt igenom. Därefter var beslutet lätt.

Din ekonomi

Pris och budget för att bygga nytt

Kaptensgården kök

Vad kostar ett Eksjöhus?

Innan du börjar planera för ditt husbygge kommer du att ställa dig frågan: vad kostar det att bygga hus? Det är viktigt att ha en uppfattning om prisbilden, men det är ännu viktigare att du har kännedom om din egen ekonomi och dina förutsättningar. Ett husbygge kan variera i pris, och det säkraste sättet att få svar på vad det får kosta för dig är att boka ett möte med din bank eller en kostnadsfri rådgivning och prisindikation från en av våra säljare.

Vårt hållbarhetsarbete

Så arbetar vi för en tryggare framtid

Trästockar i tvärsnitt på Eksjöhus sågverk

Det kan låta konstigt, men på Eksjöhus är vi inte särskilt intresserade av kvartalsrapporter och försäljningssiffror. Som familjeföretag har vi nämligen ett mål som är viktigare än allt annat – en tryggare framtid. Förnybara material, åtgärder för minskade utsläpp, en unik finansiell stabilitet och ett djupgående engagemang i svenskt föreningsliv – det är vårt sätt att ge oss själva och kommande generationer de bästa förutsättningarna för en tryggare framtid.

Vi finns där du vill bygga hus

Börja med att kontakta oss

Första steget till ditt nya hus är inte långt borta. Med över 28 lokalkontor finns vi  där du vill bygga. Kunskapen och erfarenheten sitter i väggarna på alla våra lokalkontor, från Malmö i söder till Umeå i norr. Ett tidigt besök hos någon av våra kunniga säljare ger svar på både små och stora frågor.


  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.

  Mina favoriter

  Laddar...

  Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

  Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

  Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

  Kontakta mig

  Vänligen kontakta mig här

  Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

  Med vänlig hälsning

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

   Kontakt

   Ställ din fråga

   Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

   Ingen fråga är för liten eller för tidig.

   Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

   Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

   Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

    Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
    Privacy Policy och Terms of Service.

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.