• 3 min läsning

Eksjöhus – familjeföretaget som är Sveriges mest rekommenderade hustillverkare

Frida Scherdén är fjärde generationens hustillverkare. Det var hennes gammelfarfar, Simon Lindholm, som grundade Eksjöhus för över 80 år sedan. När hon tog över som vd tog hon också över den filosofi som genomsyrat familjeföretaget i decennier.

Dela med andra

Frida Scherdén är fjärde generationens hustillverkare. Det var hennes gammelfarfar, Simon Lindholm, som grundade Eksjöhus för över 80 år sedan. När hon tog över som vd tog hon också över den filosofi som genomsyrat familjeföretaget i decennier.

– Jag har ärvt filosofin från min pappa, som i sin tur ärvde den från min farfar och gammelfarfar. I familjen Lindholm skyndar vi långsamt och är måna om att det blir bra. Det syns i de hus vi bygger, berättar Frida.

Familjen Lindholm har byggt hus i småländska Eksjö sedan 1941. Här finns den gamla fabriken ”Snicken” fortfarande kvar och värderingarna sitter, som det heter, i väggarna.

Porträtt på hustillverkaren Eksjöhus vd Frida Scherdén i en husfabrik

Byggtekniker, husmodeller och konjunkturer förändras. Men våra värderingar gör det inte. Trygghet och kvalitet har varit hörnstenar för oss i över åttio år. Hellre än att vara först med det senaste, vill vi vara hustillverkaren som alltid levererar ett riktigt, riktigt välbyggt hus. Och det kan jag med stolthet säga att vi lever upp till.

Frida Scherdén, VD

I topp när kunderna får välja – år efter år

Från första mätningen 2019 har Eksjöhus hamnat topp-tre eller bättre i prognoscentrets kundnöjdhetsmätning för småhusköpare. Det är unikt bland Sveriges hustillverkare. I kategorierna pålitlighet, kvalitet och personlig service får Eksjöhus särskilt höga betyg. En stor anledning är den yrkesstolthet som genomsyrar företaget, menar Frida.

Nyckelfärdigt hus och nöjda kunder

– För väldigt många på Eksjöhus är hustillverkning inte bara ett jobb, det är något att vara stolt över. Vårt engagemang och vår yrkesstolthet är en av våra absolut starkaste tillgångar.

Det är något som också märks bland husköparna. Det är nämligen Eksjöhus kunder som är mest villiga att rekommendera sin hustillverkare till andra, enligt en ny undersökning från prognoscentret.

– Det är helt fantastiskt! Det finns inget viktigare för oss än nöjda kunder. Ett nytt hus är ditt livs kanske största investering, och det är ett ansvar vi tar på största allvar.

Med en trygg husresa som viktigaste mål

För ett familjeföretag som Eksjöhus är långsiktighet ett långt viktigare mål än omsättning och antal sålda hus.

– På Eksjöhus har vi aldrig haft som mål att sälja ett visst antal hus eller nå en viss omsättning. Det ligger inte för oss. Vi bryr oss mer om att hjälpa dig som husköpare att förverkliga din husdröm på ett tryggt sätt. Från en familj till en annan. Så har det varit i åttio år – och så vill vi ha det i minst åttio år till.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.