• 3 min läsning

Investera för framtiden med solceller och laddbox till ditt nya hus

När du köper ett Eksjöhus är du garanterad ett nytt hem som är hållbart producerat – i allt från materialval till byggprocess och transporter. Med solceller och laddbox kan du investera för framtiden och göra ditt nya Eksjöhus ännu grönare.

Dela med andra

När du köper ett Eksjöhus är du garanterad ett nytt hem som är hållbart producerat – i allt från materialval till byggprocess och transporter. Med solceller och laddbox kan du investera för framtiden och göra ditt nya Eksjöhus ännu grönare.

På ett par år har solceller gått från att bara synas i solcellsparker till att finnas på vart och vartannat villatak. En hög efterfrågan har lett till en mer kostnadseffektiv tillverkning och bättre prisnivå. Med Nibes solcellspaket som tillval för ditt Eksjöhus det är enkelt att bli din egen mikroproducent av el – och göra en grön investering för framtiden.

Richard Carlholmer

Nu har solceller blivit lönsamt även för den enskilde villaägaren. Generellt uppskattar vi att produktionen av solel ger ungefär 1 000 kilowattimmar per kilowatt i ditt solcellspaket per år. Den el du inte gör åt själv går direkt ut till försäljning i elnätet, där du dessutom får skatteavdrag på 60 öre per såld kilowattimme. Du kan ofta räkna hem din investering i solceller på mindre än tio år, säger Richard Carlholmer på NIBE.

Richard Carlholmer, Ansvarig småhustillverkare

Solceller och smart värmepump ger stora fördelar

Det är när solcellerna kombineras med annan teknik, till exempel en smart värmepump, som de verkliga förtjänsterna kommer, enligt Richard.

– Nya hus är extremt energieffektiva. Redan idag kan du täcka värmepumpens totala energiförbrukning med el från solceller, sett till årsbasis. Men de riktiga fördelarna kommer när solcellerna och värmepumpen ”pratar” med varandra. Låt säga att du gör åt mest varmvatten på morgonen, då elpriset är som dyrast och solcellerna inte bidrar särskilt mycket. En smart värmepump, som läser av väderleksrapporter och varmvattenförbrukning, väntar med att återladda varmvattnet till mitt på dagen, då elen istället kommer direkt från dina solceller och är gratis. Det här är i stort sett bara en mjukvaruuppdatering bort. Allt går att koppla på den utrustning som finns idag. Det är ett framtida sätt att få ut mer av din solel, utan att behöva investera i kostsamma och utrymmeskrävande batterier.

Komplettera med laddbox till din el- eller hybridbil

Ett sätt att få ut ännu mer av dina solceller är att komplettera med en laddbox från Garo. Det är ett smidigt tillval för dig som har en el- eller hybridbil. Med en egen laddbox kan du ladda enkelt och säkert hemma på uppfarten.

– Våra kompletta laddboxar innehåller allt du behöver för en säker och effektiv laddning hemma. Dynamisk lastbalansering innebär att laddboxen läser av hur mycket el som används i hushållet och anpassar laddningen efter det. Det gör att du kan använda din el mer effektivt och att din bil laddar snabbare, utan att du behöver ett dyrare elnätsabonnemang. Dessutom ingår wifi-modul, vilket gör boxen enkel att uppdatera med ny mjukvara, säger Daniel Bentzer från Garo.

Läs mer om solceller och laddboxar i vår Standard & tillvalskatalog

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.