• 3 min läsning

Vinnare i Årets Småhus 2020

Årets Småhus 2020 är Jenny & Linus Villa Nostalgi från Eksjöhus. Vinnarhuset finns i Dalsjöfors utanför Borås och priset delades ut under Småhusdagen den 10 juni.

Dela med andra

Jenny Mortensen och Linus Karlsson i Dalsjöfors har under våren firat ett år i sitt nya Nostalgi från Eksjöhus. Huset skapar uppmärksamhet bostadsområdet – och nu i hela landet. Den 10 juni utsågs deras villa till vinnare i Gar-Bos tävling Årets Småhus 2020.

Kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet viktigast

Kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet är de tre viktigaste parametrarna i Årets Småhus. Juryn pratar också om harmoni i vinnarmotiveringen som kan läsas i sin helhet nedan.
– Det blev ett utmanande arbete för juryn. Förutom att vi fick in så många fina bidrag, så var det tre mycket värdiga finalister. Årets vinnare av Årets Småhus 2020 är ett hus där processen genomsyrats av kvalitet från början till slut, säger juryordföranden David Johnsson från Trä- och Möbelföretagen.

”Vinnarbidraget kännetecknas av kvalité, hållbarhet och fina proportioner. Hela byggprocessen har varit en positiv upplevelse som fortlöpt väldigt smidigt, trots vissa utmaningar längs vägen. God kommunikation, en tydlig tidsplan och ett välfungerande samarbete mellan alla parter har varit en avgörande faktor för det fina slutresultatet. Det vackra, tidlösa trähuset med sin välkomnande entré speglar en omsorg om detaljer exteriört, bl.a. i bearbetningen kring fönster och fasader, men även interiört. Detta bidrar till en fin känsla och ett samspel mellan det inre och yttre. I kombination med den välstuderade planlösningen, som är både effektiv och flexibel kan vinnarbidraget sammanfattas med ett ord; harmoni.”

Noll fel på slutbesiktningen

Grundkravet för att få vara med i tävlingen är att huset är färdigställt 2019, och med noll fel på slutbesiktningen. På kort tid har tävlingen blivit något av en prestigekamp mellan landets husleverantörer. Det här var andra året i rad som Eksjöhus fanns med bland de tre finalisterna och första gången högst upp på prispallen.

– Eksjöhus vann på så många plan när vi tittade på hus. Jag jobbar själv med fastigheter och läste på mycket innan vi gjorde vårt val. För oss var Eksjöhus ett tryggt val, de är långt framme vad gäller hållbarhet och vi fick en personlig och rak kontakt med säljaren, säger den stolta husägaren Jenny Mortensen.
– Jag var också extremt noga med att huset inte skulle se massproducerat ut och där kom vi verkligen i mål, tillägger hon.

Jenny Mortensen & Linus Karlsson, Vinnare årets småhus 2020

Att bygga hus är ett lagarbete och bakom framgången med Nostalgi-huset i Dalsjöfors står förutom Jenny och Linus entreprenören Onsalagrävaren, Eksjöhus säljare Sebastian Persson och all inblandad personal på Eksjöhus. Onsalagrävaren som har byggt Eksjöhus i Göteborgsområdet i över 25 år och alla byggda hus 2019 hade 0-3 fel på slutbesiktning dvs 100% gröna.

Gar-Bo är Sveriges ledande försäkringsbolag inom byggrelaterade försäkringar. Gar-Bo är specialiserade på småhus och bostadsrätter och erbjuder trygghetslösningar inom nybyggnation och vid småhusförsäljning till privatpersoner och företag i hela Sverige. Gar-Bo grundades 1989 och har i dag ett 40-tal anställda på huvudkontoret i Stockholm, men verkar i hela landet genom certifierade underkonsulter och byggtekniska experter.

Fler bilder från huset

Kontakta oss

Är du i behov av rådgivning?

Ett bra första steg mot ett nytt hus är att prata med en säljare från Eksjöhus. Rådgivningen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Nyheter

Fler nyheter

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.