• 2 min läsning

Certifieringen klar – LindholmsGruppens första Svanenmärkta bostäder i Åhus

Kamomillen i Åhus är Lindholmsgruppens första bostadsprojekt med miljömärkningen Svanen. Projektet med 20 radhus certifierades under sommaren 2022 och omfattar hela produktionskedjan – från skog till inomhusmiljö och energiförbrukning.

Dela med andra

Kamomillen i Åhus är LindholmsGruppens första bostadsprojekt med miljömärkningen Svanen. Projektet med 20 radhus certifierades under sommaren 2022 och omfattar hela produktionskedjan – från skog till inomhusmiljö och energiförbrukning.

– Vi är stolta över vårt första Svanenmärkta bostadsprojekt. Det bekräftar vårt sätt att bygga hus på som hållbart, långsiktigt och energieffektivt, säger Oskar Lindholm, vd för Eksjöhus Modulbygg, en del av LindholmsGruppen AB, där också Eksjöhus ingår.

– Vår första Svanenmärkning är ett steg på vägen i LindholmsGruppens ambition om en klimatneutral hustillverkning år 2030. Men framför allt är det en garant till dem som flyttar in i våra hus, som är hållbart tillverkade, fria från skadliga ämnen och dessutom energisnåla att bo och leva i.

Det Svanenmärkta bostadsprojektet Kamomillen i Åhus omfattar hela processen, från hållbart skogsbruk till miljövänliga och icke-skadliga byggnadsmaterial. Även levnadsmiljö och energiförbrukning räknas in, där hårda krav ställs på ventilation och energieffektivitet.

– I över 80 år har vår filosofi varit att ju större del av produktionskedjan vi äger, desto bättre hus kan vi bygga. Nu ser vi fram mot vårt nästa planerade Svanenmärkta bostadsprojekt i Rosendal, Uppsala, och hoppas att vi kan bidra till att inspirera fler hustillverkare att bygga hus som både är bättre för miljö och människor.

Svanenmärkningen i bostadsprojektet Kamomillen tillfaller Eksjöhus Modulbygg AB, som är en del av den familjeägda koncernen LindholmsGruppen AB. I koncernen ingår även Eksjöhus AB, Eksjö Industri AB, Eksjöhus Bostad och Sävsjö Trähus AB.

Läs mer om Lindholmsgruppens hållbarhetsarbete i Eksjöhus och LindholmsGruppens hållbarhetsrapport 2021.

Kontakta oss

Är du i behov av rådgivning?

Ett bra första steg mot ett nytt hus är att prata med en säljare från Eksjöhus. Rådgivningen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Nyheter

Fler nyheter

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.