• 5 min läsning

Johanna Skottheim bygger för årets stora mål

På hög höjd i Italien bygger skidskyttelandslagets Johanna Skottheim upp både fysisk form och den rätta känslan inför VM i Slovenien i februari. Årets stjärnskott /../

Dela med andra

På hög höjd i Italien bygger skidskyttelandslagets Johanna Skottheim upp både fysisk form och den rätta känslan inför VM i Slovenien i februari. Årets stjärnskott i svenskt skidskytte har stöd från Eksjöhus i sin satsning mot världstoppen.

Du kanske har sett Eksjöhus tillsammans med Johanna Skottheim under någon av vinterns TV-sändningar? Samarbetet mellan parterna inleddes för två år sedan och det finns ett ömsesidigt intresse att göra gemensam sak över tid. Idrottsframgångar och husprojekt grundas båda i trygghet och långsiktighet.
Johanna Skottheim låter laddad och glad när hon beskriver nuläget över telefon från Antholtz i Italien. Där ligger det svenska skidskyttelandslaget på höghöjdsläger vilket är en viktig del av uppladdningen inför VM i slovenska Pokljuka 10-21 februari.
– Läget är bra, men det börjar också bli lite spänt och nervöst. Det är så det ska kännas inför ett stort mästerskap så allt är som det ska, säger hon.

Aktuell för flera distanser
Fem svenska damer är uttagna till mästerskapet. Förutom Hanna Öberg är det Elvira Öberg, Mona Brorsson, Linn Persson och Johanna Skottheim. För Johanna är det andra gången på ett VM och första gången där hon verkligen är med och kämpar om en startplats på flera distanser.
– Det finns inga uttagningar gjorda till de olika distanserna. Form in mot mästerskapet, hur det går i de första loppen och en del andra faktorer kommer att styra laguttagningen som görs på plats i Slovenien, säger Johanna Skottheim som gärna tar fram minnen från säsongsinledningen i Finland inför säsongens huvudmål.
Under premiärveckorna i Kontiolahti var Johanna Skottheim på världscuppallen två gånger om. En framgång som till och med förvånade henne själv.
– Jag visste att jag hade tagit kliv under försäsongen. Det är lätt att jämföra sig när du tränar med några av de bästa i världen. Att det skulle gå så bra som det gjorde direkt hade jag ändå inte väntat mig och det blev nästan lite av en chockeffekt.
Att hon under januari inte nått samma höga nivå resultatmässigt kan vara en effekt av den plötsliga framgången.
– Det är bara att erkänna att jag inte riktigt var beredd. Allt gick i ett under några veckor och det var lite svårt att ladda om.

Foto: Per Danielsson

Känslan på väg tillbaka
Med en lugnare period utan tävlingar inför VM tror Johanna Skottheim att den rätta känslan nu är på väg tillbaka. Lite oväntat kommer hon att minska på skyttet den sista tiden inför mästerskapet.
– Det där är från person till person. Jag har skyttemässigt en bra grund att stå på och för att spetsa till det så vill jag ”vila mig” lite från skyttet. Jag behöver vara sugen på att skjuta in i VM-perioden.
Eksjöhus har stöttat Johanna Skottheim under ett par år och båda parter ser ett långsiktigt partnerskap framför sig. Privata sponsorer är ett måste för att vara skidskytt på världsnivå, enligt Johanna.
– Vi har bra stöttning från förbundet men att ha egna samarbetspartners är det som gör att du kan leva på skidskytte och satsa på det sättet du vill. OS nästa vinter går på hög höjd och jag vill träna mer på höjd inför nästa säsong. Utan bra sponsorer är det nästan omöjligt, säger Johanna som måste ”känna för” de sponsorer som hons syns tillsammans med.
– Eksjöhus är ett bra exempel på det. Ett företag med värderingar som jag tycker om och jag har fått en väldigt bra känsla till exempel när jag hälsade på i husfabriken.

Varumärkesbyggnad via idrott
Anders Olsson som är marknadschef på Eksjöhus skickar ett stort lycka till inför VM och passar på att förklara varför Eksjöhus vill synas i idrottssammanhang.
– På Eksjöhus gillar vi idrott och hälsa och vi har under många år byggt vårt varumärke genom att exponeras i idrottssammanhang. Jag vill säga att det har varit lyckosamt. Johanna är en av ganska få elitidrottare som vi samarbetar med och det visar från vår sida att vi tror på henne framåt. Vi är i ännu högre grad delaktiga i sponsring och samarbeten där ungdomar och breddidrotten får stöttning, inte minst lokalt i Eksjö, säger Anders Olsson.

Kontakta oss

Är du i behov av rådgivning?

Ett bra första steg mot ett nytt hus är att prata med en säljare från Eksjöhus. Rådgivningen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Nyheter

Fler nyheter

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.