• 2 min läsning

Nordea inför 5 års amorteringsfrihet för bolån vid all nyproduktion

I maj 2023 införde vår samarbetspartner Nordea amorteringsfrihet för all nyproduktion i fem år. Men vad innebär det för dig som vill bygga nytt hus? Daniel Erkenborn, vice vd och ekonomichef för LindholmsGruppen, berättar mer.

Dela med andra

En barnfamilj njuter i solen på uteplatsen

I maj 2023 införde vår samarbetspartner Nordea amorteringsfrihet för all nyproduktion i fem år. Men vad innebär det för dig som vill bygga nytt hus? Daniel Erkenborn, vice vd och ekonomichef för LindholmsGruppen, berättar mer.

Vad är bakgrunden till beslutet?
– Eksjöhus och Nordeas samarbete går långt tillbaka. Beslutet om amorteringsfrihet i 5 år är resultatet av en tät dialog och en gemensam önskan om att erbjuda en större trygghet och flexibilitet till dig som drömmer om ett nytt hus i tider av stigande räntor och hög inflation.

Vad innebär Nordeas beslut om amorteringsfrihet i 5 år?
– Det innebär att du som bygger ett nytt småhus och har bolån med Nordea kan ansöka om amorteringsfrihet i upp till 5 år. Det gäller oavsett hur hög belåningsgrad du har.

Vad menas med amorteringsfrihet?
– Amorteringsfrihet innebär att du inte behöver amortera – alltså betala av – på ditt bolån. Sedan 2016 har vi ett amorteringskrav om minst 1 procent i Sverige. Men det finns undantag, till exempel om du bygger ett nytt hus.

Vad innebär det här för mig som vill bygga nytt hus?
– Det innebär en större trygghet. Vi vet att många som står i färd med att bygga ett nytt hus just nu tvekar på grund av det osäkra ekonomiska läget. Möjligheten till 5 år utan amortering ger en större ekonomisk buffert och tar därmed bort en liten del av osäkerheten, vilket är väldigt betydelsefullt.

Vad gäller om jag precis byggt klart mitt hus?
– Nordeas beslut om amorteringsfrihet gäller även befintlig nyproduktion. Det innebär att du som redan flyttat in i ditt nya Eksjöhus inom en femårsperiod kan kontakta Nordea för amorteringsfrihet under återstoden av perioden.

Var kan jag ta reda på mer?
– Börja med att kontakta din närmaste säljare. De har bra koll på den lokala marknaden och vad som gäller för nybyggnation där du vill bygga. De vägleder dig sedan till en första kontakt med banken, baserat på dina önskemål kring var och vad du vill bygga för något.

Kontakta oss

Är du i behov av rådgivning?

Ett bra första steg mot ett nytt hus är att prata med en säljare från Eksjöhus. Rådgivningen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Nyheter

Fler nyheter

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.