• 2 min läsning

Skidskytten Sebastian Samuelsson och Eksjöhus bygger för framtiden

VM-guldmedaljören Sebastian Samuelsson tar nästa steg i skidsatsningen tillsammans med Eksjöhus. I maj 2024 står det specialbyggda garaget och gymmet klart, med plats för Sebastians /../

Dela med andra

VM-guldmedaljören Sebastian Samuelsson tar nästa steg i skidsatsningen tillsammans med Eksjöhus. I maj 2024 står det specialbyggda garaget och gymmet klart, med plats för Sebastians hemliga vapen – det 2,5 ton tunga rullskidbandet från Rodby.

– Jag letar hela tiden efter sätt att kapa de sekunder som gör skillnad i ett OS eller VM. Varje detalj är viktig. När rullskidbandet flyttar hem i maj får jag betydligt närmare till jobbet och byter pendlingstid mot tränings- och återhämtningstid, vilket gör stor skillnad för min satsning, säger Sebastian Samuelsson.

Det kombinerade garaget och gymmet byggs i direkt anslutning till Sebastian Samuelssons hus i Östersund, ett Prio 129 från Eksjöhus byggt 2020, där Sebastian flyttade in 2022.

– Vi trivs otroligt bra här i Östersund med vårt Prio 129. Därför tog vi beslutet att satsa tillsammans med Eksjöhus, vars engagemang i svenskt skidskytte jag haft ett gott öga till även innan jag flyttade in huset, berättar Sebastian.

Byggnaden på 117 kvadratmeter är specialritad efter Sebastians behov, med ryggåstak för att få till den höjd som krävs för träningspass där bandlutningen når upp till 25 procent. Det kommer även finnas speciallösningar för el och ventilation, samt en spegelvägg där Sebastian kan studera sin teknik under träningspassen på det unika 2,5 ton tunga rullbandet från Rodby.

Det är det första ”huset” vi bygger, vilket gör stödet från Eksjöhus väldigt viktigt. De lyssnar in våra behov och hjälper oss att navigera rätt genom hela bygget. Det känns otroligt spännande och jag längtar till maj när rullbandet äntligen får komma hem.

Sebastian Samuelsson, Skidskytt

– Samarbetet med Sebastian känns helt naturligt, då vi båda värderar långsiktighet och noggrannhet i allt vi tar oss för. Det är fantastiskt hedrande att få hjälpa honom ta nästa kliv i sin satsning genom att bidra med det vi kan bäst – bygga riktigt bra hus, säger Anders Olsson, marknadsansvarig, Eksjöhus.

Följ Sebastians samboresa i sociala medier på @eksjohus och @sebastiansamuelsson

Kontaktpersoner
Anders Olsson, Eksjöhus AB
0381-383 57, anders.olsson@eksjohus.se

Bo Johansson, Ageniuz AB
070-681 13 58, bo.johansson@ageniuz.com

Mer fakta
Eksjöhus är sedan tidigare sponsorer till skidskyttarna Linn Persson, Johanna Skottheim och Sara Andersson. Man har även skidteamet Team Eksjöhus, ett av världens främsta långloppslag med Therese Johaug som särskild rådgivare.

Kontakta oss

Är du i behov av rådgivning?

Ett bra första steg mot ett nytt hus är att prata med en säljare från Eksjöhus. Rådgivningen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Nyheter

Fler nyheter

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.