• 2 min läsning

Storinvestering i Eksjöhus sågverk

Eksjö Industri satsar stort på sågverket i Eksjö. Med start nästa år investeras 100 miljoner kronor i en uppgradering av råsortering, justerverk och hyvel. – Det här är en stor investering för framtiden för Eksjöhus. Den nya utrustningen säkerställer en hög och tillförlitlig produktionstakt i många år, säger Anders Lindholm, vd för LindholmsGruppen där bl a Eksjöhus, Eksjöhus Modulbygg och Eksjö Industri ingår.

Dela med andra

Arbetet inleds sommaren 2021 och som enskild investering är det LindholmsGruppens näst största genom tiderna. Totalt investeras cirka 100 miljoner kronor i Eksjö Industri. Genom åren har endast den nya modulfabriken i Nifsarp varit större.
Investeringen gäller en sammanslagning av råsortering och justerverk där både nysågat och torrt virke sorteras. Därtill ingår en helt ny hyvellinje samt renovering av befintlig linje i investeringsplanen.

Med installation av nya maskiner, installation av kringutrustning till sågverkets stora hyvel och en flytt av den gamla hyveln kommer hela processen att ta cirka två år att genomföra.
– Sammantaget innebär förändringarna att vi nästan dubblerar vår hyvlingskapacitet, säger Anders Lindholm.
För att minimera produktionsstopp är merparten av installationen planerad att ske under semestertid.

Eksjö Industri levererar virke på export och även till den svenska byggindustrin men vår största kund är Eksjöhus och Eksjöhus Modulbygg.
– Att ha full koll på hela kedjan från skog till hus är centralt för att säkerställa högsta kvalitet ända ut till kund. Vi tillverkar trähus med lång hållbarhet och nu säkrar vi vår egen råvaruförädling för framtiden. Det känns jättebra, säger Anders Lindholm.

Leverantör och samarbetspartner till storsatsningen är Roséns Maskin.

Eksjö Industri
Eksjö Industri AB har verkat i branschen sedan 1941. Vi ingår i Lindholmsgruppen, som är en familjeägd koncern, tillsammans med Eksjöhus, Eksjöhus Modulbygg och Eksjöhus Bostad. I vårt sågverk framställs årligen mer än 60 000 kubikmeter sågat virke. En del av detta går förstås till husproduktion inom koncernen men virke levereras också till andra producenter, byggvaruhandel och grossister. En stor del av vår produktion går också på export.

Kontakt
Anders Lindholm, vd Eksjö Industri, 0381-383 33, anders.lindholm@eksjohus.se
Anders Magnusson, platschef Eksjö Industri, 0381-383 02, anders.magnusson@eksjoindustri.se

Kontakta oss

Är du i behov av rådgivning?

Ett bra första steg mot ett nytt hus är att prata med en säljare från Eksjöhus. Rådgivningen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Nyheter

Fler nyheter

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.