• 2 min läsning

Bygg nu – planera för sen

När du börjar planera för ett nytt hus är det din och din familjs nuvarande situation som är i fokus. Hur många rum behöver ni? Hur ser er vardag ut? Men det är också viktigt att fundera lite på framtiden.

Dela med andra

– Givetvis går det inte att planera för allt och mycket går att förändra allteftersom, men vissa saker kan vara bra att ha i åtanke, säger Johan Nycroft, chefsarkitekt på Eksjöhus.

En sak som många, oavsett situation i livet, underskattar är förvaring. De flesta som flyttar in i ett nybyggt hus har antingen rensat ordentligt i förråden eller inte hunnit bygga upp några stora lager än. Det betyder att det i det läget är lätt att prioritera bort förvaringsutrymmen.
– Vi brukar nästan alltid påpeka att man ska spara några kvadrat till förråd också. Det behövs nästan alltid mer än du tror, säger Johan Nycroft.

Har du barn som fortfarande bor hemma är det en god idé att ha en plan för vad barnrummen ska användas till så småningom. Samma sak med umgängesytorna.
– En del drömmer om att öppna upp planlösningen genom att ta ned en vägg eller två medan andra vill ha ett kontor eller ett större gästrum. Att titta tio år in i framtiden är inte enkelt men många husbyggare vittnar om att det är mycket värt att göra det redan i byggskedet, säger Johan Nycroft.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.