• 3 min läsning

Ett hus – fyra stilar

Det brukar heta att det är insidan som räknas. Det är inte hela sanningen vid valet av hus. Ett gott råd från oss på Eksjöhus till dig som husköpare är att tänka inifrån och ut. Alla våra 32 husmodeller kan exteriört anpassas efter dina önskemål och behov då planlösningen och husets stil är oberoende av varandra.

Dela med andra

Det brukar heta att det är insidan som räknas. Det är inte hela sanningen vid valet av hus. Ett gott råd från oss på Eksjöhus till dig som husköpare är att tänka inifrån och ut. Alla våra 32 husmodeller kan exteriört anpassas efter dina önskemål och behov då planlösningen och husets stil är oberoende av varandra. Oavsett vilken husmodell du väljer så kan den kläs i den stilriktning som du tycker mest om.

Många av våra hus kan exteriört anpassas efter dina önskemål och behov då planlösningen och husets stil är oberoende av varandra.

Tänk så här. När du bestämt vilken typ av hus (1-plans, 1,5-plans, 2-plans eller sluttningshus) som passar på den tomt du ska bygga på så är det planlösningen som gäller. Tänk bort fasader, taktyp och spröjsade fönster för en stund. Låt planlösningen bli vägledande i målet att hitta det perfekta huset för nuvarande och framtida behov för dig och din familj. Glöm inte att det finns stora möjligheter att modifiera planlösningen genom att exempelvis flytta en vägg eller skapa ett extra rum.

Med en klar bild över önskad planlösning är du redo att ta dig an det yttre. På Eksjöhus jobbar vi med fyra olika stilriktningar; modern, industriell, klassisk och traditionell. För att visa hur mycket karaktären på ett hus ändrar sig vid stilbyte har vi här valt ut två husmodeller, Karlsö och Hagavik, som får stå modell i fyra olika utföranden. Det är nästan svårt att förstå att det är samma hus.

Husmodell Karlsö i fyra stilar

Husmodell Hagavik i fyra stilar

Modern

Ordning och reda, raka linjer och skarpa konturer. Modern stil är rena ytor, större fönsterpartier och funktionalistisk asymmetri. I praktiken innebär det ofta en kombination av puts och panel på fasaden med tak som är platta eller i pulpetutförande.

Industriell

Enkelt, avskalat och modernt. Det här är hus som går bortom trender och som passar in på många olika platser. En kombination av liggande och stående panel, grått eller svart tak och ytterdörr med tydliga grafiska linjer för oss till stilen. Med en viss asymmetri flirtar vi lite med modernismen och ett industriellt uttryck.

Klassisk

Fönster som är lika breda runt om och tätare spröjs är små detaljer som ger ett hus ett klassiskt utseende. Tillsammans med liggande panel och klassiskt röda eller svarta tak blir det ett hus med historisk stilighet utan att vara omodernt. I vår klassiska stil tar ytterdörren för sig, med farstu eller kolonnpelare, och inte sällan väljer kunden en omfångsrik veranda som smyckar huset.

Traditionell

Traditionellt är inte lika med tråkigt. Hos oss är det ombonat och detaljrikt, en kombination mellan svunna tider och ett modernt boende. Rött tegel, klassiska fönsterproportioner, veranda, balkong och den traditionella farstukvisten är attribut som ger stilen på våra traditionella hus.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.