• 2 min läsning

Framtidssäkra ditt hemmakontor redan på planeringsstadiet

Hemmakontoret är något av årets rum 2020. Eksjöhus chefsarkitekt Johan Nycroft bjuder här på både praktiska tips och saker att se upp med när det gäller utformningen av en arbetsplats i hemmet.

Dela med andra

Allt fler jobbar helt eller delvis hemifrån. Det ställer andra krav på hemmakontoret. Från att skrivbordet hemma har använts en halvtimma på kvällen ska det nu vara en fullt fungerande arbetsplats.

Johan Nycroft

– Det betyder att du behöver bra med plats. Arbetsytan ska rymma dator, pennor, papper, och alla andra arbetsredskap. Det betyder också att är det viktigare att tänka över ljuset i rummet, säger Johan Nycroft.

Johan Nycroft, Arkitektchef

– Dagsljuset i Norden är väldigt gynnsamt under sommarhalvåret men under höst och vinter är det tvärtom. Planera därför ditt hemmakontor där du har tillgång till så mycket dagsljus som möjligt och gärna på en plats i huset där du har en möjlighet att titta ut. Det går också att addera belysning som mjukar upp och skapar rätt förutsättningar.

Ergonomi är en fälla för hemarbetaren att se upp med. Det är lätt att dra på sig en ond rygg eller nacke när kontorsplatsen inte är lika bra utrustad som på arbetsplatsen.
– Rätt inställd kontorsstol, extra datorskärm och höj- och sänkbara skrivbord är faktorer som gör arbetsställningen bättre. Om det inte går att få det här helt optimalt i hemmet så blir det extra viktigt med pauser, att ändra arbetsposition och variation, säger Johan Nycroft.

Många experter tror att coronapandemin är startskottet för en varaktig trend vad gäller hemarbete. När pandemin klingar av är det troligt att mönstret med mer hemarbete består.
– För den som planerar att bygga till eller bygga nytt är det smart att planera för hemmakontoret redan i skisstadiet. Jag tror att det framåt kommer att vara naturligt att ge hemma-arbetsplatsen lika mycket omsorg som till exempel kök och badrum, säger Johan Nycroft.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.