• 3 min läsning

Lys upp höstkvällarna med trädgårdsbelysning och lampor för uteplatsen

Sommarens ljusa kvällar i all ära men säg den som inte njuter av den magiska känsla som skapas av lampor och ljus när mörkret faller över uteplats och trädgård.

Dela med andra

@villakarisma belysning

Sommarens ljusa kvällar i all ära men säg den som inte njuter av den magiska känsla som skapas av lampor och ljus när mörkret faller över uteplats och trädgård.

När solen går ner för dagen och kvällarna blir mörkare är det dags att tända belysningen. Genast förändras stämningen, vi kurar ihop oss i tröjor och filtar och myser. Det är något visst med känslan av att samlas runt en ljuspunkt, att det är mörkt och okänt utanför men tryggt och trevligt i ljusets omkrets. Som alltid är det klokt att ha tänkt igenom hur du vill ljussätta din uteplats redan innan du skruvar dit trallen, men glömdes den biten bort är det ingen fara på taket. Idag finns gott om alternativ i belysningsdjungeln och skulle du bli tvungen så går det att lossa ett par brädor för att dra ledning och installera lampor.

Vad har du i din trädgård eller på din uteplats som du vill lysa upp? Tänk in både funktionell och dekorativ trädgårdsbelysning. Kanske finns en trädgårdsstig som du behöver kunna gå på även under de mörka årstiderna? Eller en trappa. När det kommer till dekorativ trädgårdsbelysning fungerar det ungefär som inomhus, placera den inte rakt ovanför bord eller soffor. Välj hellre att sätta en ljusslinga i ett träd, i taket eller runt en stolpe. Belysning som göms i buskar eller placeras i rabatter är också väldigt effektfullt. Komplettera med värmeljus på bord och lyktor i omgivningen för extra mysig stämning.

Välj helst samma ljusfärg på dina olika belysningar. Det brukar pratas om varmvit eller kallvit. På de flesta uteplatser passar det bäst med ett varmt ljus som ger en ombonad känsla. Sikta på att komma så nära 2700 K (Kelvin) som möjligt.

Även när utomhussäsongen är förbi och du tillbringar mer tid inomhus har du glädje av din utomhusbelysning eftersom den gör att du kan njuta av din trädgård även inifrån huset.

Inspireras av våra kunders fina belysning på uteplatser. Här ett axplock av vad du kan hitta på sociala medier. Från kontona @168m2, @almhultsvilla143, @projecthome1 och @villakarisma

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.