• 4 min läsning

Så ökar du tryggheten i nya huset med smart hemlarm

Dagens hemlarm skyddar mot mer än bara inbrott. Ett smart hemlarm ökar tryggheten i ditt nya hus, med skydd och assistans vid både inbrott, brand och olyckshändelser i hemmet.

Dela med andra

Dagens hemlarm skyddar mot mer än bara inbrott. Ett smart hemlarm ökar tryggheten i ditt nya hus, med skydd och assistans vid både inbrott, brand och olyckshändelser i hemmet.

På Eksjöhus vill vi att du ska känna dig trygg genom hela husresan. Det gäller även efter att huset är färdigbyggt. Därför samarbetar vi med Verisure, Sverige och Europas största leverantör av smarta hemlarm. I ett nytt Eksjöhus får du Verisure hemlarm med fri uppkoppling i 12 månader, så att du kan känna dig trygg och säker i ditt nya hus.

– Vår ambition är att det aldrig ska gå så långt som till inbrott, berättar Fredrik Ringborg, säkerhetsexpert på Verisure. Våra system är utformade för att upptäcka och avstyra inbrottsförsök så tidigt som möjligt. Den första nivån av skydd är faktiskt själva dekalen. Intervjuer med före detta inbrottstjuvar bekräftade att bara vetskapen om ett uppkopplat hemlarm är avskräckande. När vi jämför vår statistik med officiella siffror från Brottsförebyggande rådet kan vi se att risken för inbrott minskar med upp till 70 procent.

Så fungerar ett smart hemlarm

Ett smart hemlarm är mer än bara ett passivt inbrottsskydd. Det skyddar också mot brand och kan även vara till stor hjälp vid andra olyckor i hemmet.

– Hemlarmen har utvecklats enormt de senaste åren. Med detektorer, kameror och direktuppkoppling till vår larmcentral ökar möjligheten rejält att få bättre utkomst vid till exempel inbrottsförsök, berättar Fredrik

Dagens hemlarm kan också ge trygghet utanför hemmet. I tjänsten Guardian blir din trygghet också mobil genom en app i telefon.

– Med Guardian tar du med dig tryggheten utanför hemmet. Den fungerar som ett kontaktlarm när du känner dig otrygg. Men kan också arbeta förebyggande genom att ställa in tid och plats när du till exempel ska ut på en fjälltur. Är du inte tillbaka vid angiven tidpunkt meddelar Guardian dina valda kontakter, vilket kan rädda liv, förklarar Fredrik.

Så skyddar ett smart hemlarm från Verisure

I ett larmsystem från Verisure ingår mer än bara inbrottsskydd. Tillsammans ger systemet en trygghet också före och under pågående brand och olyckor. Fredrik Ringborg förklarar mer.

 1. Dekaler
  ”Larmdekalen utgör det första skyddet och verkar avskräckande. Därför placeras den synligt på fasaden eller i anslutning till infarten. Vår statistik visar att risken för inbrott minskar med 70 procent bara genom vetskapen att ett uppkopplat hemlarm finns”
 2. Vibrationsdetektorer
  ”Vibrationsdetektorer upptäcker tidiga försök till inbrott och larmar direkt. När väktare kommer till ett larm hittar de ofta bara brytmärken. Det blir sällan något faktiskt inbrott tack vare det tidiga skyddet.”
 3. Videodetektorer med avskräckande larm och högtalare
  ”Vid inbrott meddelas vår larmcentral, Nordens största med över 200 operatörer. Via kameran och en högtalare kan larmoperatören tala direkt till inkräktaren samtidigt kan polisen larmas. Att bli tilltalad och identifierad med ett signalement är mycket avskräckande och mer effektivt än ett standardlarm.”
 4. Branddetektorer
  ”I hemlarm från Verisure ingår smarta branddetektorer. Larmsystemet använder en röstvarning som är mer effektiv om du till exempel sover, eftersom vi människor lättare uppfattar en mänsklig röst som talar om att det brinner än ett vanligt larmljud. När brandlarmet går verifieras det av våra larmoperatörer via kameran. Räddningstjänsten larmas omedelbart om det är skarpt läge. Via högtalaren får du instruktioner av våra larmoperatörer om hur du bäst agerar i situationen, något som kan vara otroligt värdefullt i en stressig och livshotande situation, särskilt för barn.”
 5. Kontaktlarm
  ”Om du av någon anledning upplever otrygghet i hemmet kan du själv trycka på larmknappen för att komma i kontakt med våra operatörer. Vi har exempel på när det har använts vid plötsliga sjukdomsfall i hemmet och faktiskt räddat liv.”

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.