• 4 min läsning

Skapa ditt drömkök

En plats för sociala tillställningar, vardagsfrukost, läxläsning, långa och korta samtal och nu också digitala möten. Inte konstigt att köket kallas hemmets hjärta. Med en genomtänkt plan har du alla chanser att skapa det drömkök du fantiserat om.

Dela med andra

En plats för sociala tillställningar, vardagsfrukost, läxläsning, långa och korta samtal och nu också digitala möten. Inte konstigt att köket kallas hemmets hjärta. Med en genomtänkt plan har du alla chanser att skapa det drömkök du fantiserat om.

För merparten av dem som bygger ett nytt hus är köket det rum som flest tankar kretsar kring. Inte konstigt, med tanke på hur mycket som utspelas just där. Ett kök ska dessutom hålla för vardagen i många år. Just därför har vi varit extra noga när vi valt köksleverantör.

Standardkök från Vedum

När du bygger ett Eksjöhus ingår ett vitt standardkök från vår leverantör Vedum. Det första som händer på vägen mot drömköket är att du får en ritning över köket i standardutförande. Du får också en inbjudan till en av Vedums utställningar för att träffa en säljare och få en personlig konsultation. Tillsammans går ni igenom planlösningen och era eventuella tankar om förändringar i den. Det är också nu ni gör era tillval kring kulör, belysning och bänkskivor utifrån smak och behov.
– Våra utställningar är stora och där finns möjlighet att gå igenom alla materialval, känna på skåpen, dra i luckorna och jämföra kulörer, säger Jonas Sandberg som är Vedums säljchef mot husfabriker.

När ni gjort era val får ni en ny ritning över ert uppdaterade kök, tillsammans med en prisbekräftelse på tillvalen. Därefter levereras produkterna direkt till ert nya hem och monteras av erfarna snickare.

Vad behöver vi ha tänkt igenom innan vi träffar köksplaneraren?

– Ju bättre förberedda ni är när ni kommer till konsultationen desto lättare kommer det att bli, säger Jonas.

Det kan låta enkelt, men vad innebär det egentligen? För det första behöver ni fundera igenom hur ni vill använda ert kök. Lagar ni mycket mat eller hämtar ni ofta? Tycker ni om att baka och behöver mycket bänkyta? Är ni många som lagar mat tillsammans eller en i taget?
– Vi är experter på att rita och planera, men inte på personlig smak och era behov, säger Jonas. Om ni redan innan funderat på vilken stil ni tycker om, funkis, modernt eller klassiskt till exempel, och vilken kulör ni gillar, är det mycket enklare för oss att hjälpa er skapa det drömkök ni längtar efter.

Även familjebilden påverkar kökets utformning. Passa på att tänka till kring detaljerna.
– Är ni en stor familj kanske det till exempel lockar med två kylskåp eller extra bred spishäll? Har ni småbarn kan en sockellåda för leksaker göra under för vardagsmatlagningen medan vinkylen får ta större plats hos någon annan, menar Jonas.

För den som just ska börja planera sitt drömkök har Jonas och Vedum 3 tips:

Köksö

Många vill ha en köksö och det är trevligt, men det är viktigt att ha koll på vad syftet är med den. Är det en plats att mingla runt? Laga mat vid? Frukostbänk, middagsbord eller avlastningsyta?

Vår kund @trollehuset på Instagrams fina köksö i sitt Kaptensgården.

Teknik

Idag har tekniken en given plats i våra kök och det handlar ofta om ganska stora maskiner. Vet du från start vad du vill och behöver ha framme på bänkarna är det enklare att anpassa ytorna därefter. Eller skåpen.

@dengronadorren på Instagram med sitt skogsgröna kök från Vedum med inbyggda ugnar från Miele.

Trender

Ofta får vi frågan om hur mycket man ska förhålla sig till trender när man gör stora val som kök. Vi brukar säga att det är klokt att hitta en röd tråd som du kan hålla genom alla materialval i alla rum. Om du vill sticka ut hakan lite i färg eller form kan du göra det genom handtag och stänkskydd, de är också både enklare och billigare att byta ut om några år.

Våran kund @vinkelgrand på Instagram med sitt gråa kök som går ton i ton med väggar ger ett trendigt och enhetligt intryck.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.