Vi bygger miljövänliga hus

På Eksjöhus använder vi beprövade material när vi bygger hus, i första hand trä. Trä är ett beständigt, ekonomiskt och sunt material. Som konstruktionsmaterial till golv, väggar och tak använder vi virke av gran. Fönster och dörrar är byggda av furu. Trappor liksom golvbeläggning i de flesta rum är i ek. Om fasaden har panel är naturligtvis även den av trä.

Minska alla transporter

Vid tillverkningen av ett miljövänligt hus spelar även logistiken en stor roll för miljöpåverkan. Husfabriken i Eksjö har allt virke som behövs på bara 100 meters avstånd i vårt eget sågverk. När huset är klart samlastas husets delar med annat material på lastbilar från vårt eget åkeri som kör direkt till din tomt – det är vår kvalitetssäkring av transportskador. Istället för att köra tomhänta tillbaka hämtar lastbilarna mer byggmaterial på hemväg till husfabriken.

Skapa ett tätt klimatskal

När huset monterats utgör det ett väl isolerat klimatskal. Taket har 380 till 450 mm isolering och ytterväggarna 240 mm isolering. Fönster och dörrar hör till de bäst isolerade på marknaden. Allt för att behålla dyrbar värme inomhus. Värmen i ett miljövänligt hus ska produceras med minimal miljöpåverkan. Våra värmepumpar och braskaminer är ensamma om att klara Svanens hårda miljö- och kvalitetskrav. Det ser vi som ytterligare en kvalitetsstämpel för våra miljövänliga hus.

Ska du bygga miljövänligt hus?

Drömmer du om att bygga ett nytt hus? Vilka övriga krav ställer du på ett miljövänligt hus? Kontakta våra lokalkontor och berätta vad du söker när det gäller ekologiska hus. Vi har byggt hus i 80 år och kan guida dig till de bästa valen för både miljö och plånbok.

Hur vill du bygga ditt hus?

Våra olika husserier

Vi har alla olika förutsättningar och prioriteringar när vi ska bygga hus, därför har vi delat in våra hus i olika serier. Välj den serien som passar dina kriterier bäst.

Prio

Att välja ett Priohus innebär att du får samma höga kvalité, till ett lägre pris. Det är möjligt genom att vi redan gjort de flesta val åt dig. Prio är ett bra val för dig som har många andra saker att prioritera samtidigt i livet.

 • Många invändiga val
 • Prisvärt
 • Enkelt
 • Arkitektritat

Flex

Ett ”Flexhus” väljer du som vill ha möjligheten att göra många personliga val och anpassa bostaden efter dina behov. Flex erbjuder många tillval, men inte obegränsad möjlighet att förändra stora saker som till exempel planlösning.

 • Förutbestämda variationer på planlösning
 • Prisvärt
 • Arkitektritat

Flex+

Det här är hus med stora möjligheter att förändra planlösning och lägga till extra fönster och dörrar. Ett Flex+ väljer du som vet precis vad du är ute efter och har många egna visioner kring ditt boende.

 • Bestäm alla tillval
 • Förändra planlösning som du vill
 • Arkitektritat med unika lösningar

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.