• 3 min läsning

Nyckelfärdigt hus – Vad kostar det?

Att bygga hus tar lite tid, men är väldigt roligt. Många väljer idag att bygga ett nyckelfärdigt hus eftersom det ger möjlighet att fokusera på de roligaste bitarna med husbygget. Men vad kostar det? Vi reder ut vad begreppet innebär och vilka faktorer som påverkar slutsumman.

Dela med andra

Nyckelfärdigt hus

Att bygga hus tar lite tid, men är väldigt roligt. Många väljer idag att bygga ett nyckelfärdigt hus eftersom det ger möjlighet att fokusera på de roligaste bitarna med husbygget. Men vad kostar det? Vi reder ut vad begreppet innebär och vilka faktorer som påverkar slutsumman.

Att köpa ett ”nyckelfärdigt hus” innebär att du inte behöver ha några egna byggkunskaper utan kan fokusera på att bestämma hur du vill att ditt drömhus ska se ut och sedan vänta på att få sätta nyckeln i låset. Under tiden konstruerar, sågar och monterar vi ditt hus i block inomhus i vår fabrik och transporterar det till din tomt. När lastbilen med huset når tomten tar en entreprenör över. Det brukar pratas om tre olika former av entreprenad; delad entreprenad, totalentreprenad och generalentreprenad.

Att välja generalentreprenad är smart av flera skäl. Eksjöhus har ett nätverk av lokala entreprenörer. Dessa entreprenörer har kännedom om Eksjöhus produkt och du som kund har möjlighet att kontraktera en av dessa entreprenörer för byggnationen av ditt hus. Eksjöhus säljare vet ofta vilken eller vilka lokala entreprenörer i nätverket som finns tillgängliga vid tidpunkten för byggnationen av ditt hus. Viktigt att komma ihåg är att det är du själv som väljer entreprenör. Kanske har du egna kontakter?

Priset för ditt nybyggda hus varierar beroende på ett antal olika faktorer. För att få en så rättvis bild som möjligt rekommenderar vi att du tar kontakt med den av våra säljare som finns närmast dig. Hon eller han kan hjälpa dig med allt från att hitta en lämplig tomt till att göra tillval. Hela listan på var du kan hitta våra säljare finns här.

Vad det kostar att bygga ett nyckelfärdigt hus beror på flera olika saker.

Var i landet du bygger

Vilken geografisk plats du väljer spelar givetvis stor roll för vilken prislapp du hamnar på. Såväl tomt som arbetskraft är dyrare i storstäderna än på landsbygden.

Vilken husmodell du väljer

Vi har husmodeller för alla plånböcker och smaker. Kom ihåg att det är planlösningen du ska fokusera på i första hand, utsidan kan vi alltid förändra. Se gärna våra exempelhus under ”Ett hus – flera stilar”.

Hur mycket markarbete som krävs

Ett bra och gediget markarbete är grunden för att huset ska stå stadigt i många generationer. Det underlättar också för din trädgårdsplanering. Vilken typ av mark du bygger på kommer att spela roll för slutsumman. Vi har skrivit om hur du kan tänka om markarbetet i den här artikeln.

Vilka tillval du gör på ditt nyckelfärdiga hus

På Eksjöhus lägger vi stort värde vid att välja leverantörer som har samma höga krav och standard som vi själva. Det betyder att du inte behöver tänka på tillvalsleverantörer själv. Väljer du att till exempel köpa kök- eller badrumsinredning från någon annan kommer det att påverka priset.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.