Ska du bygga hus? Eller är du bara nyfiken på hur processen kan se ut? Det förstår vi, för det är en ganska lång process med många milstolpar längs vägen. Vi har publicerat en kort dokumentärfilm om hur vägen kan se ut, från planering till en ny bostad.

I filmen får vi hänga med längdlandslagets Viktor Thorn och skidskyttelandslagets Johanna Skottheim genom husresans olika faser när de byggde sitt Prio 116. För dem började allt i deras lilla lägenhet när de drömde om huslivet. Drömmar om fler rum, ett rymligt kök och en stor trädgård. Valet föll på Eksjöhus som leverantör. Vi har varit med på hela resan som vi nu delar med oss av.

Filmen är uppdelad i olika kapitel för de olika stegen i processen. Du får följa med på skisser, materialval, byggnation och mycket mer. Och självklart får du se det färdiga resultatet samt hur Viktor och Johanna har det i sitt hus idag. Kanske kan filmen ge dig en tydligare syn på hur ett husbygge går till eller svara på någon av alla frågor som vi vet finns. Hur lång tid tar det från tanke till inflytt? När går materialvalen till? Går det att fritt välja bänkskiva till sitt kök? Häng med på en husresa genom fyra faser.

Filmen är producerad av Mattias Brännholm på Brama

Hur går det till att bygga hus?

Är du nyfiken på att läsa mer om hur det går till att bygga hus och vad det kostar. Läs mer på våra sidor om att bygga hus

Läs mer