• 30 min läsning

Det första Nostalgi-huset

Josefina och Sebastian Naters hade köpt en tomt och skulle bygga ett hus. Men de hade svårt att hitta en husmodell som var precis så som de ville ha den. Under ett möte visade Eksjöhus säljare en sprillans ny husmodell och familjen kände direkt att det var rätt. I november 2017 flyttade de in i sitt nya Nostalgi-hus.

Dela med andra

Nostalgi vardagsrum

Josefina och Sebastian köpte sin tomt under våren 2016. De började titta runt hos olika husleverantörer för att bestämma sig för vem som skulle bygga huset. Valet föll till slut på Eksjöhus.

– Vi ville ha en av de större leverantörerna på marknaden. Någon som har byggt hus under en lång tid och som är ett stabilt och stort företag. Vi pratade med många leverantörer och kände att vi fick mest för pengarna hos Eksjöhus, berättar Josefina Naters.

Josefina och Sebastian märkte att mycket skilde sig åt mellan de olika husleverantörerna som de träffade. En sak som var ett stort plus för Eksjöhus var att de kunde leverera de bästa vitvarorna till de bästa priserna. För just vitvaror var någonting som skilde sig åt mycket mellan de olika husleverantörerna. Dessutom ingick många tillval hos Eksjöhus, vilket var en stor bonus. Men att hitta rätt husmodell var inte lätt för Josefina och Sebastian.

Vilken husmodell valde ni och varför?

– Just det här med husmodellen är lite kul. Vi hade så svårt att hitta vårt hus. Vi hade många önskemål och letade och letade men hittade inte den husmodellen vi ville ha. Vi velade fram och tillbaka. Till slut behövde vi bestämma oss och hade bokat ett möte med säljaren från Eksjöhus. Valet stod mellan två husmodeller, men vi var egentligen inte helt bekväma med någon av dem, säger Josefina.

Under mötet berättade Eksjöhus säljare att en ny huskatalog var klar om några dagar. Han nämnde en husmodell som han trodde att familjen skulle tycka om. Husmodellen hette Nostalgi och Josefina och Sebastian kände direkt att det var deras hus.

Så här i efterhand, vad är ni mest nöjda med?

– Vi är så nöjda med vårt husval! Vi är verkligen förtjusta i huset. Vi gjorde en del tillval själva och det kostar pengar. Det var svåra beslut att ta för en del saker är dyra. Men så här i efterhand är vi glada över tillval som till exempel bänkskivan i granit i köket och våra spotlights i fönstren. Det är detaljer som gör huset. Vi borde inte ha snålat in på golvvärme på övervåningen. Vi borde också gjort tillvalet med släta innertak i stället för vanlig gipsskiva. Det kan vara bra tips till andra som bygger hus, säger Josefina med ett skratt.

I början var paret oroliga för hur det skulle kännas med snedtak på övervåningen. De var fundersamma på om det skulle kännas trångt med möblering av sängarna. Men det kändes jättebra när möblerna kom på plats. De hade en tydlig bild av hur de ville inreda huset och började med de stora delarna, för att gå över till tavlor och finputs senare.

– Vi satte faktiskt upp de sista tavlorna precis innan Eksjöhus skulle komma hit och fotografera till den här artikeln, berättar Josefina.

Hur tror du ni ser tillbaka på processen att bygga hus om 10 år?

– Vi kommer se tillbaka på en rolig process där allt gick över förväntan. Det är en relativt lång process. Många val ska göras. Många svåra beslut ska fattas. Men det går faktiskt väldigt snabbt och det är väldigt roligt. Det är fantastiskt att hela tiden kunna åka ut och titta på processen, att kunna se varje litet steg under byggnadstiden. För oss är det också lite speciellt att vi var de första som byggde ett Nostalgi-hus, säger Josefina.

Vad ska ni göra nu när huset är klart?

– Inomhus känner vi oss hyfsat färdiga så nu ska vi fokusera på utsidan och tomten. Just nu bygger vi en carport och plattsätter uppfarten. Gräsmattan är precis utrullad. Vi ska planera träd och buskar. Även om man bygger ett nytt hus finns det alltid några projekt att göra, men det är charmen med att bo i hus, avslutar Josefina.

————-
Familj: Josefina, Sebastian och Matheo Naters.
Husmodell: Nostalgi.
Inflyttning: November 2017.
Text: Pernilla Axelsson
Foto: Pernilla Larsson

Husmodell

Nostalgi

Bruksarea
161 m2
Plan
1,5
Antal rum
5 rum och kök
Serie
Flex

Prisuppskattning

Vad kostar det här huset?

Huset på den här sidan är anpassat från en grundmodell. Husets pris varierar beroende på hur planlösningen förändras, tillvalen du gör och var i landet du vill bygga. Vill du veta vad det här huset kostar att bygga där du bor? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.  Har du en tomt?

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din prisförfrågan är skickad

  Inom kort kommer du få svar från närmsta Eksjöhuskontor på din fråga.

  Visst har du våra inspirerande kataloger redan?

  Beställ katalog

  Kundberättelser

  Fler kundberättelser

  Kundberättelse

  Snickarlyckan på Lugnet

  På landet strax utanför Köping hittade Emma och Daniel äntligen Lugnet. Vid det röda torpet med det rogivande namnet byggde de sitt eget bullerbyhus och uppfyllde den gemensamma drömmen om ett boende på landet.

  Kundberättelse

  Pampigt med herrgårdskänsla

  Längtan efter livet på landet växte sig stor för Carina och Markus efter att de bott i lägenhet i Stockholm under en tid. Till slut valde de att slå till på en idyllisk tomt på landet, omgiven av hästhagar. Nu kunde drömmen om ett hem i sekelskiftesstil äntligen förverkligas.

  Vy över Eksjöhus Prio 143 med pool och trädgård

  Kundberättelse

  Film: Ett hem att längta till

  I Kalmar bor Jenny och Peter. När de skulle flytta ihop började de först leta begagnat hus. Men så körde de förbi ett område där det börjat byggas nya hus och insåg att det kändes roligare att bygga ett nytt i stället.
  – Och då tänkte vi att ska vi nu göra det, då ska vi bygga ett hus som vi längtar hem till, inte bort från. Att det är där vi vill vara, berättar Peter.

  Mina favoriter

  Laddar...

  Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

  Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

  Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

  Kontakta mig

  Vänligen kontakta mig här

  Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

  Med vänlig hälsning

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

   Kontakt

   Ställ din fråga

   Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

   Ingen fråga är för liten eller för tidig.

   Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

   Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

   Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

    Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
    Privacy Policy och Terms of Service.

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.