• 5 min läsning

Det röda huset vid havet – Årets småhus 2024

Följ med hem till familjen Norlings vackra landskapshus i natursköna Åsa. Här, nära släkten, havet och traditionerna, har de hittat hem i ett falurött bullerbyhus /../

Dela med andra

Följ med hem till familjen Norlings vackra landskapshus i natursköna Åsa. Här, nära släkten, havet och traditionerna, har de hittat hem i ett falurött bullerbyhus med vita knutar som belönats utmärkelsen Årets småhus 2024.

Inbäddade i lummig grönska, omgivna av åkerlappar och traktens största rhododendron, bor familjen Norling. Här i Åsa, med havet runt knuten, har Jenny, Claes och deras fyra barn hittat hem i ett falurött Mellangården från Eksjöhus, utnämnt till Årets småhus 2024 av försäkringsbolaget Garbo.

– Vi byggde vårt nya hus på samma plats där Claes morfars sommarstuga stod förut, ett stenkast från mina svärföräldrar. Här har vi alltid trivts bra, berättar Jenny Norling.

Tomten har funnits i släkten i generationer. När sommarstugan stod tom flyttade Jenny och Claes till och med in under en period, under vilken deras första barn föddes. När familjen utökades ytterligare, gick flyttlasset. Men drömmen om Åsa försvann inte.

– Efter ett par år fann vi oss i Kinna, ett par mil härifrån, med fyra barn och ett alldeles för litet hus. Vi behövde större, men kunde inte hitta ett hus som kändes bra, berättar Jenny.

Familjen letade hus, men fastnade inte för något. Innerst inne drömde de om ett hus på landet, helst i närheten av Åsa. Gärna ett gammalt charmigt trähus, stort nog för familjen på sex personer. Att bygga nytt fanns inte på kartan. Ännu.

– Vi hittade verkligen inget hus vi kunde tänka oss. Men efter en tids letande fick vi möjlighet att ta över sommarstugetomten och därefter gick det ganska snabbt. Vi bestämde oss helt enkelt för att bygga huset vi letade efter, förklarar Jenny.

Åter till Åsa – som husbyggare

Inspirerade av tanken på att återigen bo i Åsa, började Jenny och Claes leta husmodeller. De fastnade snabbt för Eksjöhus modell Mellangården, ett klassiskt 2-planshus med bullerbykänsla och gott om utrymme.

– Stilen, planlösningen, detaljerna – allt stämde överens. Vi föll verkligen pladask för huset och tog snabbt kontakt med Eksjöhus. Ganska direkt fick vi svar av Sebastian och kände att, det här blir bra, nu kör vi, berättar Claes.

Varken Jenny eller Claes hade drömt om att bygga hus. Därför var en trygg husprocess viktig för familjen, som letade efter en stabil och pålitlig husleverantör. För att få en känsla för Eksjöhus åkte familjen till visningshusen på Husknuten i Göteborg, där de träffade Sebastian.

– Sebastian gav ett tryggt intryck och vi fick en känsla för kvaliteten och standarden som finns i ett Eksjöhus. Vi jämförde med andra hustillverkare, men fick inte samma känsla. Eksjöhus kändes helt enkelt så bra, berättar Jenny.

Årets småhus – beviset på en trygg husprocess

Årets småhus är en nationell utmärkelse som delas ut av försäkringsbolaget Garbo. Varje år belönas ett hus som uppfyller de hårda kraven på hållbarhet, energieffektivitet, kvalitet, form, funktion och inte minst – en trygg process och god kommunikation.

– Det är inte bara huset, utan projektet, som belönas. Ett grundkrav är noll fel på slutbesiktningen, vilket vittnar om en hög kvalitet i alla led. Från material till konstruktion till entreprenad. Därför blir man också extra stolt som Eksjöhus representant, berättar Sebastian Persson, säljare på Eksjöhus kontor i Göteborg.

För Norlings är utmärkelsen en trevlig bonus som vittnar om en trygg och säker husresa. Den riktiga vinsten fick de vid nyckelöverlämningen, innan midsommar 2023.

– Det var knappt vi vågade tro på det, är det äntligen vårt hus nu? Det hade ju varit snickarnas, skrattar Jenny.

– Vi har inte ångrat oss en sekund. Det blev faktiskt precis lika härligt som vi hade föreställt oss. Ett perfekt hus på en perfekt plats, avslutar Claes.

Husmodell

Mellangården

Bruksarea
189 m2
Plan
2
Antal rum
6 rum och kök
Serie
Flex+

Prisuppskattning

Vad kostar det här huset?

Huset på den här sidan är anpassat från en grundmodell. Husets pris varierar beroende på hur planlösningen förändras, tillvalen du gör och var i landet du vill bygga. Vill du veta vad det här huset kostar att bygga där du bor? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.  Har du en tomt?

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din prisförfrågan är skickad

  Inom kort kommer du få svar från närmsta Eksjöhuskontor på din fråga.

  Visst har du våra inspirerande kataloger redan?

  Beställ katalog

  Kundberättelser

  Fler kundberättelser

  Kundberättelse

  Snickarlyckan på Lugnet

  På landet strax utanför Köping hittade Emma och Daniel äntligen Lugnet. Vid det röda torpet med det rogivande namnet byggde de sitt eget bullerbyhus och uppfyllde den gemensamma drömmen om ett boende på landet.

  Kundberättelse

  Pampigt med herrgårdskänsla

  Längtan efter livet på landet växte sig stor för Carina och Markus efter att de bott i lägenhet i Stockholm under en tid. Till slut valde de att slå till på en idyllisk tomt på landet, omgiven av hästhagar. Nu kunde drömmen om ett hem i sekelskiftesstil äntligen förverkligas.

  Vy över Eksjöhus Prio 143 med pool och trädgård

  Kundberättelse

  Film: Ett hem att längta till

  I Kalmar bor Jenny och Peter. När de skulle flytta ihop började de först leta begagnat hus. Men så körde de förbi ett område där det börjat byggas nya hus och insåg att det kändes roligare att bygga ett nytt i stället.
  – Och då tänkte vi att ska vi nu göra det, då ska vi bygga ett hus som vi längtar hem till, inte bort från. Att det är där vi vill vara, berättar Peter.

  Mina favoriter

  Laddar...

  Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

  Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

  Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

  Kontakta mig

  Vänligen kontakta mig här

  Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

  Med vänlig hälsning

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

   Kontakt

   Ställ din fråga

   Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

   Ingen fråga är för liten eller för tidig.

   Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

   Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

   Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

    Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
    Privacy Policy och Terms of Service.

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.