• 4 min läsning

Hemvändarna förverkligade husdrömmen

Hemvändarna Karin och Martin var överens. När de återvände till Sverige var det lägenhet i stan som gällde. Idag bor familjen i en färgglad husdröm /../

Dela med andra

Hemvändarna Karin och Martin var överens. När de återvände till Sverige var det lägenhet i stan som gällde. Idag bor familjen i en färgglad husdröm på den skånska landsbygden – vad var det som hände egentligen?

Efter 10 år i England var Karin och Martin eniga inför hemflytten – ingen jobbig trädgård och absolut inget hus. Men så mellanlandade de en tid i Karins morfars gamla sommarstuga i Veberöd och allt förändrades.

– Jag hade fått jobb i Malmö och pendlade varje dag. Kontrasten mot staden och lugnet på landet blev så otroligt påtaglig. Efter en tid kände vi bara – det är ju så här vi vill bo, berättar Martin.

Parets första tanke var att renovera sommarstugan från femtiotalet. Men det visade sig att stugan var i för dåligt skick. Då öppnade sig en helt ny möjlighet för stadsparet som aldrig ville ha ett eget hus. Tomten fanns där, och med den möjligheten att skapa ett helt nytt hem tillsammans.

– Vi landade till slut i att bygga nytt. Men vi var också väldigt bestämda med att det inte skulle resultera i att vi brände ut oss eller skiljde oss. Vi hade familj, jobb och fritidsintressen. En trygg och smidig husresa var väldigt viktig för oss, berättar Karin.
Karin och Martin fastnade snart för Eksjöhus. Här fanns allt de letade efter.

– Allt som du förväntar dig av ett hus är standard i Eksjöhus. Hos andra hustillverkare var vi rädda att missa något eftersom det inte ingick i grundutförandet. Eksjöhus gav oss den trygghet vi eftersökte, berättar Martin.

Paret hade fastnat för kvaliteten i Prio 165, ett rymligt 1,5-planshus i Eksjöhus Prio-serie. Men idag står ett annat hus på tomten.

– Vi hade redan bestämt oss. Men då fick våra vänner syn på en husmodell vi missat, Nostalgi, i en ny katalog från Eksjöhus. Helt plötsligt hade vi hittat huset som hade allt vi letat efter. 1,5-planshuset Nostalgi passade bra på parets tomt och planlösningen passade familjens behov.

– Vi älskade verandan, de stora fönstren och hur vardagsrummet och köket ligger i vinkel, vilket skapar tydliga rum trots en öppen planlösning. Det var viktigt för oss att nyttja varje kvadratmeter, berättar Karin.

Men när huset stod klart var det inte verandan eller planlösningen som blev snackisen i byn. Det var ytterdörren.

– Lika mycket som vi älskar den skandinaviska stilen älskar vi färg. Verandan påminde oss om vår favoritstad New Orleans och vi ville förstärka det på något sätt. Därför valde vi en knallgul ytterdörr. Byggarna undrade om vi hade beställt fel, skrattar Martin.
Hela husresan tog mindre än ett halvår och både Karin och Martin ser tillbaka på en behaglig upplevelse.

– Så här i backspegeln var det mycket roligare att bygga hus än vi trodde. Det kändes tryggt genom hela resan och vi fick väldigt bra stöd av säljaren Peter, som till och med kom hem till oss när vi inte kunde ta oss till honom, berättar Karin.

– Nyligen satt vi på verandan när det var tryckande varmt, åska i luften och kände att jo, det här påminner ju faktiskt lite om New Orleans. Då insåg vi att vi hade hittat hem, skrattar Martin.

Se alla bilder från huset

Husmodell

Nostalgi

Bruksarea
161 m2
Plan
1,5
Antal rum
5 rum och kök
Serie
Flex

Prisuppskattning

Vad kostar det här huset?

Huset på den här sidan är anpassat från en grundmodell. Husets pris varierar beroende på hur planlösningen förändras, tillvalen du gör och var i landet du vill bygga. Vill du veta vad det här huset kostar att bygga där du bor? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.  Har du en tomt?

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din prisförfrågan är skickad

  Inom kort kommer du få svar från närmsta Eksjöhuskontor på din fråga.

  Visst har du våra inspirerande kataloger redan?

  Beställ katalog

  Kundberättelser

  Fler kundberättelser

  Kundberättelse

  Snickarlyckan på Lugnet

  På landet strax utanför Köping hittade Emma och Daniel äntligen Lugnet. Vid det röda torpet med det rogivande namnet byggde de sitt eget bullerbyhus och uppfyllde den gemensamma drömmen om ett boende på landet.

  Kundberättelse

  Pampigt med herrgårdskänsla

  Längtan efter livet på landet växte sig stor för Carina och Markus efter att de bott i lägenhet i Stockholm under en tid. Till slut valde de att slå till på en idyllisk tomt på landet, omgiven av hästhagar. Nu kunde drömmen om ett hem i sekelskiftesstil äntligen förverkligas.

  Vy över Eksjöhus Prio 143 med pool och trädgård

  Kundberättelse

  Film: Ett hem att längta till

  I Kalmar bor Jenny och Peter. När de skulle flytta ihop började de först leta begagnat hus. Men så körde de förbi ett område där det börjat byggas nya hus och insåg att det kändes roligare att bygga ett nytt i stället.
  – Och då tänkte vi att ska vi nu göra det, då ska vi bygga ett hus som vi längtar hem till, inte bort från. Att det är där vi vill vara, berättar Peter.

  Mina favoriter

  Laddar...

  Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

  Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

  Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

  Kontakta mig

  Vänligen kontakta mig här

  Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

  Med vänlig hälsning

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

   Kontakt

   Ställ din fråga

   Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

   Ingen fråga är för liten eller för tidig.

   Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

   Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

   Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

    Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
    Privacy Policy och Terms of Service.

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.