• 6 min läsning

Ekeberga har plats för en jul i storformat

Drömmen för Linda, Kent och deras stora familj var att fira jul i ett nytt Ekebergahus från Eksjöhus. Drömmen blev sann – men inte på det sätt som de först hade tänkt sig.

Dela med andra

Tänk dig julstämning i vita och gröna kulörer. Tänk rent, nästan avskalat men samtidigt varmt och ombonat. Tänk också New England. Har du tänkt klart? Då kan du titta på bilderna intill den här texten, från det 196 kvadratmeter stora Ekebergahuset byggt på en höjd i Borås. Linda och maken Kent har under sommaren och hösten tillsammans skapat det som blivit deras decemberdröm.

– Vi har tittat på husmodellen Ekeberga i några år. Huset är stort, har många rum och ser lite pampigt ut. Precis vad vi gillar, säger Linda.

Om det var lätt att fastna för Ekeberga så var det svårare att hitta en tomt att bygga på i Borås. Nära staden har det de senaste åren varit få villatomter till salu. I brist på tomter uppstod en oväntad möjlighet under våren 2019.

– Ett Ekebergahus från 2009 var till salu. Vi kände direkt när vi kom in att trots att det var tio år sedan huset byggdes så fanns det en ”nykänsla” kvar. Med tomten, 3 000 kvadratmeter stor och granne med skogen, var huset exakt vad vi ville ha. Så vi slog till, säger Linda.

Utdragna renoveringsprocesser verkar inte vara något för Linda och Kent. Efter några intensiva sommarveckor var fasaden förvandlad från grå till vit, ett par innergolv var bytta och ett antal väggar hade fått nya ytskikt.

– Inget var slitet men vi ville sätta vår prägel på huset. Det behövde målas utvändigt och vitt var självklart för oss. Inne återanvände vi en parkett till vinden och lade in träklinker och plankgolv istället, säger Linda.

1 oktober flyttade familjen in och lagom till november hade familjen riktigt landat i sitt nya boende. Linda berättar att första julen i huset är något som hon längtat efter.

– Jag älskar julen och allt som hör till. Som du säkert ser är julen inredningsmässigt vit för mig och jag börjar fixa redan i mitten av november. Några dagar före julafton får lite rött flytta in, tulpanbuketter och filtar tillsammans men någon liten tomte, säger Linda.

Linda, Kent och de sex barnen, Melvin (13), Julia (11), Vincent (8), Elton (6), Nelly (3) och Stella (1), behöver alla kvadratmeter som Ekeberga erbjuder. Familjen har också hittat en del speciallösningar för sina behov.

– Redan när vi tittade på att bygga ett Ekeberga såg vi möjlighet till att skapa fler sovrum. Vardagsrummet på nedre våning är stort och avlångt och vi har byggt sovrum för oss vuxna i bortre delen. Här finns också ett litet sovrum för vår yngsta dotter. Uppe har vi delat det stora sovrummet i två. De rummen är ändå tio kvadratmeter var och totalt har vi sju sovrum i huset, säger Linda.

En vit och stilren jul och en mamma som älskar ordning och reda. Det låter som att det med sex barn i huset kan skapa viss julstress. Linda verkar ändå lugn inför helgerna.

– Jag får nog ändå skryta lite med att vi är ganska bra på ordning och reda. I alla barnrum finns ordentligt med garderober, både för kläder och leksaker. I hallen har vi platsbyggt en sittbänk av köksskåp. Det ger en massa bra förvaring för bland annat skor. Att ha möjlighet att plocka undan är en bra grund för att det faktiskt blir gjort, säger Linda.

Flera grannar har varit över och sagt att huset fått ett nytt liv. Det är något som gör Linda glad. Hon ser fram emot jul men också mot nästa vår då hon vill ta tag i den stora trädgården.

– Jag har planer för det, bland annat ska vi börja arbetet med en köksträdgård. Vi tänker gärna framåt men under julhelgen ska vi mest vara hemma och umgås med varandra i vårt nya hus, säger Linda.

Jo – ett tio år gammalt hus kan faktiskt vara nytt. Om känslan är rätt.

Husmodell

Ekeberga

Bruksarea
204 m2
Plan
2
Antal rum
6 rum och kök
Serie
Flex+

Prisuppskattning

Vad kostar det här huset?

Huset på den här sidan är anpassat från en grundmodell. Husets pris varierar beroende på hur planlösningen förändras, tillvalen du gör och var i landet du vill bygga. Vill du veta vad det här huset kostar att bygga där du bor? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.  Har du en tomt?

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din prisförfrågan är skickad

  Inom kort kommer du få svar från närmsta Eksjöhuskontor på din fråga.

  Visst har du våra inspirerande kataloger redan?

  Beställ katalog

  Kundberättelser

  Fler kundberättelser

  Kundberättelse

  Snickarlyckan på Lugnet

  På landet strax utanför Köping hittade Emma och Daniel äntligen Lugnet. Vid det röda torpet med det rogivande namnet byggde de sitt eget bullerbyhus och uppfyllde den gemensamma drömmen om ett boende på landet.

  Kundberättelse

  Pampigt med herrgårdskänsla

  Längtan efter livet på landet växte sig stor för Carina och Markus efter att de bott i lägenhet i Stockholm under en tid. Till slut valde de att slå till på en idyllisk tomt på landet, omgiven av hästhagar. Nu kunde drömmen om ett hem i sekelskiftesstil äntligen förverkligas.

  Vy över Eksjöhus Prio 143 med pool och trädgård

  Kundberättelse

  Film: Ett hem att längta till

  I Kalmar bor Jenny och Peter. När de skulle flytta ihop började de först leta begagnat hus. Men så körde de förbi ett område där det börjat byggas nya hus och insåg att det kändes roligare att bygga ett nytt i stället.
  – Och då tänkte vi att ska vi nu göra det, då ska vi bygga ett hus som vi längtar hem till, inte bort från. Att det är där vi vill vara, berättar Peter.

  Mina favoriter

  Laddar...

  Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

  Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

  Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

  Kontakta mig

  Vänligen kontakta mig här

  Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

  Med vänlig hälsning

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

   Kontakt

   Ställ din fråga

   Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

   Ingen fråga är för liten eller för tidig.

   Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

   Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

   Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

    Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
    Privacy Policy och Terms of Service.

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.