• 4 min läsning

Film: bakom den gröna dörren

Vad döljer sig bakom den gröna dörren? Se filmen om Kalmarparet Malin och Simons Prio 158–hus och hör deras tankar och funderingar kring att bygga nytt.

Dela med andra

Vad döljer sig bakom den gröna dörren? Se filmen om Kalmarparet Malin och Simons Prio 158–hus och hör deras tankar och funderingar kring att bygga nytt.

Malin och Simon trivdes i parhuset i Kalmar, men kände behov av mer yta för och umgänge och samvaro med vänner. Paret började leta på marknaden, men efter många visningar hade de fortfarande inte hittat rätt.

– Vi hade gått på ganska många husvisningar och kände att, nej, det sitter inte riktigt. Antingen var det för mycket att göra eller så var det nygjort, men inte i vår stil. Till slut bestämde vi oss för att bygga nytt, eftersom det kostade ungefär lika mycket. Dessutom fick vi själva bestämma hur vi ville ha det, berättar Malin.

De började undersöka olika leverantörer och beställde hem massor av kataloger. Först tittade de bara på husmodellerna, men när paret fick tillgång till tomten började de tänka annorlunda. I stället utgick de från tomten och lät den bestämma vilket hus som passade bäst. Eftersom tomten var lång och smal landade de i att ett tvåplanshus var det som skapade störst ytor utifrån förutsättningarna. Valet av leverantör föll på Eksjöhus och tillsammans med säljaren enades Malin om Simon om Prio 158 – ett tvåplanshus med generösa sociala ytor och gott om plats.

– Att bygga med Eksjöhus var väldigt tryggt och roligt. Inga konstigheter, inga frågor som var för små eller för dumma och en stor och stabil leverantör som klarar konjunkturförändringar och pandemier. Jag skulle verkligen vilja göra det igen, skrattar Malin.

När paret undersökte leverantörer och husmodeller blev Instagram en viktig kanal, där de tog del av inspiration och berättelser från andra husbyggare. Nu bidrar Malin och Simon själva med inspiration och tips via sitt konto Den gröna dörren (@dengronadorren).

– Det första vi visste med vårt hus var att det skulle ha en grön dörr. Då föddes också namnet på vårt instagramkonto som vi startade upp dag ett. I dag har jag jättemycket kontakt med andra husbyggare som är i samma sista som vi var i för knappt två år sedan. Det känns bra att kunna hjälpa till och dela med sig av sina erfarenheter.

Se filmen om Malin och Simons Prio 158.

Husmodell

Prio 158

Bruksarea
158 m2
Plan
2
Antal rum
6 rum och kök
Serie
Prio

Kontakta oss

Vill du ha en liknande lösning?

Känner du att du blev inspirerad av det här huset? Kontakta gärna oss och boka in ett möte med oss för att få veta mer.

Kundberättelser

Fler kundberättelser

Kundberättelse

Snickarlyckan på Lugnet

På landet strax utanför Köping hittade Emma och Daniel äntligen Lugnet. Vid det röda torpet med det rogivande namnet byggde de sitt eget bullerbyhus och uppfyllde den gemensamma drömmen om ett boende på landet.

Kundberättelse

Pampigt med herrgårdskänsla

Längtan efter livet på landet växte sig stor för Carina och Markus efter att de bott i lägenhet i Stockholm under en tid. Till slut valde de att slå till på en idyllisk tomt på landet, omgiven av hästhagar. Nu kunde drömmen om ett hem i sekelskiftesstil äntligen förverkligas.

Vy över Eksjöhus Prio 143 med pool och trädgård

Kundberättelse

Film: Ett hem att längta till

I Kalmar bor Jenny och Peter. När de skulle flytta ihop började de först leta begagnat hus. Men så körde de förbi ett område där det börjat byggas nya hus och insåg att det kändes roligare att bygga ett nytt i stället.
– Och då tänkte vi att ska vi nu göra det, då ska vi bygga ett hus som vi längtar hem till, inte bort från. Att det är där vi vill vara, berättar Peter.

Kundanpassat hus - exteriör

Kundberättelse

En idyll i flera nivåer

Anette och Björn Citron hade inte ens lekt med tanken på att flytta från sin villa i centrala Växjö. De trivdes bra i området, med ett behagligt lugn och fantastiska grannar. Men kanske skulle en dold sjötomt kunna locka dem därifrån?

Södergården (offerthus) - kök

Kundberättelse

Var påläst, nyfiken och tänk på elen

Jonas och Sarah Högquist har under våren 2020 haft tvåårsbesiktning för sitt Södergården-hus (offerthus) i Läckeby, strax norr om Kalmar. Jonas Högquist har tre konkreta råd till den som går i husbyggartankar. De handlar om att läsa på, titta på hur andra har gjort och att lägga lite extra tid på el och belysning.

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.