• 2 min läsning

Njutbart uteliv runt Prio-huset i Kalmar

Malin Bolanders och Simon Elmqvists husresa började med en rad husvisningar. På vägen insåg de att många av husen behövde fixas och renoveras för att uppfylla deras önskemål. För att kunna checka av sin önskelista, och slippa lägga tid och pengar på renovering, blev lösningen att bygga nytt. Valet blev ett Eksjöhus Prio 158.

Dela med andra

Prio 158 - kök

Malin och Simon visste att de ville ha ett tvåplanshus med stora umgängesytor. Dessutom var det viktigt med mycket förvaring i köket, då det var något som saknades i deras förra bostad. Efter att ha tittat igenom många huskataloger hittade de huset som uppfyllde nästan allt på listan.
– Kraven vi hade var snabbt avcheckade med Prio 158, säger Simon.

Prio 158 är inte ett vräkigt hus på 180 kvadratmeter men heller inte för litet – alldeles lagom, menar Malin. Planlösningen är något de är mycket nöjda med. I vardagsrummet får de plats med ett stort matsalsbord i ena änden och soffa i den andra – ”det blir som två rum i ett”. Utöver de härliga umgängesytorna på entréplan är sovrummen placerade på övervåningen.

– Vi behöver inte stänga dörren till sovrummet när vi får gäster då vi kan umgås på nedre plan, säger Malin.
– Det blir mer som en privat del på våning två. Vi kan till och med lämna det obäddat där uppe, tillägger Simon.

Malin & Simon, Prio 158-ägare

Redan första natten kändes huset som hemma. Nu har de bott in sig i tre månader och tycker att hela upplevelsen har varit över förväntan. Mycket är klart invändigt men det finns fortfarande en del som behöver ordnas på utsidan. De håller på att bygga altan och planerar för carport, förråd och att färdigställa entrén på framsidan. I augusti är planerna att göra i ordning trädgården som de delvis har planerat tillsammans med en trädgårdsarkitekt i Kalmar. De har fått inspiration och hjälp med att sätta grunderna men de tänker även göra mycket själva.
– Det ska bli roligt att arbeta med trädgården själva och se våra idéer växa fram, säger Malin.

Det bästa med att möta sommaren i det nya huset är den stora altanen på ungefär 80 kvadratmeter som snart kommer att stå klar. Sedan ser paret fram emot planeringen av trädgård och drömmar om orangeri, buskar och träd.
– Att ha grillkvällar, umgås och njuta av solen och allt det här. Det kommer bli jättehärligt, säger Malin.

Husmodell

Prio 158

Bruksarea
158 m2
Plan
2
Antal rum
6 rum och kök
Serie
Prio

Kontakta oss

Vill du ha en liknande lösning?

Känner du att du blev inspirerad av det här huset? Kontakta gärna oss och boka in ett möte med oss för att få veta mer.

Kundberättelser

Fler kundberättelser

Kundanpassat hus - exteriör

Kundberättelse

En idyll i flera nivåer

Anette och Björn Citron hade inte ens lekt med tanken på att flytta från sin villa i centrala Växjö. De trivdes bra i området, med ett behagligt lugn och fantastiska grannar. Men kanske skulle en dold sjötomt kunna locka dem därifrån?

Södergården (offerthus) - kök

Kundberättelse

Var påläst, nyfiken och tänk på elen

Jonas och Sarah Högquist har under våren 2020 haft tvåårsbesiktning för sitt Södergården-hus (offerthus) i Läckeby, strax norr om Kalmar. Jonas Högquist har tre konkreta råd till den som går i husbyggartankar. De handlar om att läsa på, titta på hur andra har gjort och att lägga lite extra tid på el och belysning.

Prio 141 vardagsrum

Kundberättelse

Prio Småland när familjen flyttade till Gotland

Maria Blomqvist och hennes familj startade sin resa mot drömhuset när de köpte en fristående tomt i litet villaområde i Väskinde på Gotland. Efter det började jakten efter det perfekta huset utifrån familjens önskemål och krav. Valet blev ett kvadratmetereffektivt PRIO 141.

Kaptensgården exteriör

Kundberättelse

Med känsla från förra sekelskiftet

Fredrik och Sandra bodde på 50 kvadratmeter med två barn och husdjur när de fick möjlighet att köpa en lantligt belägen tomt strax utanför Stockholm. Nu bor de i sitt drömhus – ett klassiskt hus med snickarglädje, rejäla furugolv och en modern, social planlösning som bjuder in till middagar och fester.

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.