• 2 min läsning

Full koll på virkets resa – Från skog till hus

Eksjöhus är synonymt med svensk träråvara. Men visste du att koncernen har ett eget sågverk bara några hundra meter från husfabriken i Eksjö?

Dela med andra

Det finns många fördelar med ett ägarskap som sträcker sig från skog till färdigt hus. Eksjöhus ingår i LindholmsGruppen, en familjeägd koncern som i sin portfölj har egen skog, sågverket Eksjö industri och hustillverkning. Sågverket, grundat 1961, ligger några hundra meter öster om Eksjöhus fabriksområde centralt i Eksjö. Närheten är en stor fördel för verksamheten totalt sett.

Att ha full koll på hela råvarukedjan är bra för kvaliteten, miljön och ekonomin. Det blir mycket korta transporter för den tredjedel som Eksjöhus använder av de totalt 65 000 kubikmeter trä som sågas vid Eksjö industri under ett år.

Med kontroll över träets resa från skog till del av ett hus säkerställs också kvaliteten. På Eksjöhus vet vi att virket lagrats på rätt sätt och är rätt hanterat ända fram till produktionen. Nästan alla moment i Eksjöhus hustillverkning sker inomhus i produktionslokaler där fukthalten regleras genom ventilationen, mest för att det trä som vi hanterar ska må så bra som möjligt.
Korta transporter och mycket trä i konstruktionen är till sist en fördel även för miljö och klimat. Trä är ett beständigt material som ger lite spill och som kan återvinnas på ett resurseffektivt sätt.
Den som köper ett Eksjöhus kan känna sig säker på att varje steg i produktionskedjan har hanterats på ett sätt är bra för framtiden, för dig som husköpare och miljön vi lever i.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågor?

Hör av dig till ditt närmaste Eksjöhuskontor, så hjälper vi dig vidare

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.