Malin och Simon visste att de ville ha ett tvåplanshus med stora umgängesytor. Dessutom var det viktigt med mycket förvaring i köket, då det var något som saknades i deras förra bostad. Efter att ha tittat igenom många huskataloger hittade de huset som uppfyllde nästan allt på listan.
– Kraven vi hade var snabbt avcheckade med Prio 158, säger Simon.

Prio 158 är inte ett vräkigt hus på 180 kvadratmeter men heller inte för litet – alldeles lagom, menar Malin. Planlösningen är något de är mycket nöjda med. I vardagsrummet får de plats med ett stort matsalsbord i ena änden och soffa i den andra – ”det blir som två rum i ett”. Utöver de härliga umgängesytorna på entréplan är sovrummen placerade på övervåningen.
– Vi behöver inte stänga dörren till sovrummet när vi får gäster då vi kan umgås på nedre plan, säger Malin.
– Det blir mer som en privat del på våning två. Vi kan till och med lämna det obäddat där uppe, tillägger Simon.

Redan första natten kändes huset som hemma. Nu har de bott in sig i tre månader och tycker att hela upplevelsen har varit över förväntan. Mycket är klart invändigt men det finns fortfarande en del som behöver ordnas på utsidan. De håller på att bygga altan och planerar för carport, förråd och att färdigställa entrén på framsidan. I augusti är planerna att göra i ordning trädgården som de delvis har planerat tillsammans med en trädgårdsarkitekt i Kalmar. De har fått inspiration och hjälp med att sätta grunderna men de tänker även göra mycket själva.
– Det ska bli roligt att arbeta med trädgården själva och se våra idéer växa fram, säger Malin.

Det bästa med att möta sommaren i det nya huset är den stora altanen på ungefär 80 kvadratmeter som snart kommer att stå klar. Sedan ser paret fram emot planeringen av trädgård och drömmar om orangeri, buskar och träd.
– Att ha grillkvällar, umgås och njuta av solen och allt det här. Det kommer bli jättehärligt, säger Malin.

Vill du veta mer om Malin & Simons husmodell Prio 158?

Prio 158 är ett hus med stora sociala ytor.
Du möts av en luftig entré med en siktlinje genom vardagsrummet mot fönstren på baksidan. Du kan gå runt den centralt placerade trappan vilket skapar en extra känsla av rymd och volym. Vardagsrum och matplats är placerade mot baksidan av huset och har generösa ytor med fönster i tre väderstreck. Från köket ser du vad som händer på framsidan och kan hålla koll när någon kommer på besök.

Läs mer om Prio 158