Pernilla Gustafsson

Möt arkitekten

Pernilla Gustafsson

Jag heter Pernilla Gustafsson har en bakgrund som byggnadsingenjör med inriktning mot byggnadsutformning och arkitektur. Nu är jag inne på mitt sjunde år på Eksjöhus. Jag är en positiv, driven och målmedveten person. Som arkitekt är samspelet mellan kund, säljare och kollegor för att skapa hus där drömmar förverkligas det absolut roligaste.

På fritiden prioriterar jag familj och träning, jag har lagt otaliga timmar på att springa runt och jaga en fotboll på gröna gräsplaner. Som avkoppling läser jag gärna en bra bok eller stickar en tröja. Just nu drömmer jag om att bygga ett växthus och skapa en kryddträdgård.

Sagt av Pernilla Gustafsson

Fokusera inte för mycket på trender och var öppen för andra perspektiv

Tips

Arkitekten tipsar

Låt insidan spegla utsidan

Sträva efter att skapa en bra balans mellan husets yttre och inre. Bygger du till exempel ett funkishus med stora fönsterytor kan du förstärka den känslan genom att till exempel jobba med takhöjden invändigt och öppna planlösningar.

Placera huset rätt på tomten

Att placera huset rätt på tomten är A och O för dig som ska bygga hus. Ta dig tid att stega ut storleken på ditt hus på tomten och försök att känna in rummens placering. Kolla väderstrecken och se hur solen rör sig över tomten. Var finns morgonsolen och vilka rum vill du ha där?

Ha ett öppet sinne

Ofta har husbyggare en klar bild över vissa saker som de vill ha med i sitt hus, men försök att inte fokusera för mycket på detaljer och trender i början av ditt husprojekt. Ha ett öppet sinne och skissa själv, men ta också hjälp för att få nya perspektiv och förslag på lösningar som du kanske inte själv har tänkt på.

Form och funktion går hand i hand

Ett hus måste vara praktiskt för att du ska kunna leva i det hela livet. Tänk på att bygga in smarta förvaringslösningar – allt handlar inte om att få så stora förvaringsutrymmen som möjligt. Flera mindre effektivt utformade biytor är mer användbart.

Arkitekter

Träffa våra arkitekter

Sandra Hormez

Mitt namn är Sandra och jag har jobbat som arkitekt sen 2016.Jag tycker om både att planera nya projekt och att slutföra redan påbörjade till /../

Läs mer om Sandra Hormez

Sandra Hormez

Camilla Jernberg

Jag heter Camilla Jernberg och jag har arbetat på Eksjöhus sedan 2006. Jag varierar mina arbetsuppgifter mellan att upprätta bygglov och skisser och att vara /../

Läs mer om Camilla Jernberg

Camilla Jernberg

Jag heter Linda Vennberg och bor med min familj i Jönköping. Efter mina studier i Byggnadsutformning med inriktning arkitektur har jag arbetat hos en annan /../

Läs mer om Linda Vennberg

Linda Vennberg

Frida Axhed

Jag heter Frida Axhed och har arbetat som arkitekt på Eksjöhus sedan 2017. Jag är utbildad byggnadsingenjör med inriktning arkitektur och utformning och har också /../

Läs mer om Frida Axhed

Frida Axhed

Anund Petri

Jag heter Anund Petri och jag började på Eksjöhus 1999. Förutom ett kortare ”gästspel” i bankvärlden har jag arbetat som arkitekt sedan 1980. Fritiden fördelar /../

Läs mer om Anund Petri

Anund Petri

Johan Nycroft, Chefsarkitekt, Eksjöhus

Jag heter Johan Nycroft och har arbetat som arkitekt på Eksjöhus sedan 2006. Att få arbeta med problemlösning och få utlopp för en stor ådra /../

Läs mer om Johan Nycroft

Johan Nycroft

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.