Johan Nycroft, Chefsarkitekt, Eksjöhus

Möt arkitekten

Johan Nycroft

Jag heter Johan Nycroft och har arbetat som arkitekt på Eksjöhus sedan 2006. Att få arbeta med problemlösning och få utlopp för en stor ådra av konstnärlig kreativitet har alltid varit det som drivit mig framåt, redan som ung. Det har dock inte alltid varit självklart att det var arkitektur och byggnation som det skulle handla om, men på något vis har det varit pusselbit efter pusselbit som klickat på rätt ställe och som tagit mig dit jag är idag.

På Eksjöhus har jag inte bara det stora nöjet att få hjälpa till att förverkliga våra kunders husdrömmar utan även privilegiet att som chefsarkitekt få leda och coacha våra duktiga arkitekter.

En av mina dolda talanger är att jag kan lukta mig till godisgömmor, samt äta alla godissorter, till och med sådant som är ganska äckligt, vilken tid som helst på dygnet och i alla sammanhang – till mina barns förskräckelse.

Sagt av Johan Nycroft

Känn in tomten

Tips

Arkitekten tipsar

Vad säger detaljplanen?

Ta reda på vad detaljplanen i ert område medger. Till exempel kan det vara reglerat om ni får ha en- eller tvåplanshus eller hur stort det får vara. Det sätter ramarna för vad som är möjligt.

Utgå från tomten

Börja alltid med att utgå från tomten. Innan det finns en tomt att ta ställning till blir skisserna väldigt hypotetiska. Du behöver till exempel beakta väderstreck, om det finns en bilväg nära och hur skuggor faller på̊ tomten innan det är möjligt att börja planera. När du har den översikten klar kan du börja fundera på om du vill ha sovrummet mot vägen eller skogen, om uteplatsen ska ligga i söderläge och om det betyder att köket eller allrummet ska ligga i anslutning till en dörr. Allt detta ska koka ner till en planlösning som passar både dig och tomten.

Vilka behov har vi?

Hur ser just er familj ut? Vad har ni för fritidsaktiviteter, rumsbehov och hur umgås ni? Med andra ord, hur ska kvadratmetrarna fördelas för att passa era behov? Utgå alltid från era behov och inte en eventuell andrahandsmarknad. Det är ni som ska bo där nu. Gör en lista över alla rum och funktioner som ni behöver, de som är nödvändiga. Kök, tvättstuga, allrum. Hur många badrum och sovrum behöver ni?

Prioritera förvaring

Ta höjd för förrådsutrymmen. Även om ni inte har så många saker när ni flyttar in hinner det hända en hel del på bara tio år. Tänk in förvaring från början.

Arkitekter

Träffa våra arkitekter

Pernilla Gustafsson

Jag heter Pernilla Gustafsson har en bakgrund som byggnadsingenjör med inriktning mot byggnadsutformning och arkitektur. Nu är jag inne på mitt sjunde år på Eksjöhus. /../

Läs mer om Pernilla Gustafsson

Pernilla Gustafsson

Sandra Hormez

Mitt namn är Sandra och jag har jobbat som arkitekt sen 2016.Jag tycker om både att planera nya projekt och att slutföra redan påbörjade till /../

Läs mer om Sandra Hormez

Sandra Hormez

Camilla Jernberg

Jag heter Camilla Jernberg och jag har arbetat på Eksjöhus sedan 2006. Jag varierar mina arbetsuppgifter mellan att upprätta bygglov och skisser och att vara /../

Läs mer om Camilla Jernberg

Camilla Jernberg

Jag heter Linda Vennberg och bor med min familj i Jönköping. Efter mina studier i Byggnadsutformning med inriktning arkitektur har jag arbetat hos en annan /../

Läs mer om Linda Vennberg

Linda Vennberg

Frida Axhed

Jag heter Frida Axhed och har arbetat som arkitekt på Eksjöhus sedan 2017. Jag är utbildad byggnadsingenjör med inriktning arkitektur och utformning och har också /../

Läs mer om Frida Axhed

Frida Axhed

Anund Petri

Jag heter Anund Petri och jag började på Eksjöhus 1999. Förutom ett kortare ”gästspel” i bankvärlden har jag arbetat som arkitekt sedan 1980. Fritiden fördelar /../

Läs mer om Anund Petri

Anund Petri

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.