Almvik är ett av två nya sluttningshus i katalogen 2020 och det har entré på övre plan. Om framsidan är lite försiktig så är baksidan något helt annat.

– Mycket är orienterat mot baksidan av huset och det är lätt att tänka sig att det från baksidan finns en maffig utsikt mot en sjö eller något annat fint, säger husets arkitekt Anund Petri.

Det är inte bara exteriört som baksidan talar för sig själv. Invändigt är sociala ytor orienterade bakåt i huset. Här finns vardagsrum och kök med stora fönster och sovrum som också drar nytta av utsikten på andra våningen. Den moderna arkitekturen med pulpettak och två huskroppar som är förskjutna sinsemellan skapar vinklar som går att utnyttja på ett spännande sätt.
– Jag tycker att det är ett smart hus på det sättet. Vinklarna går att använda till smarta lösningar både inne och ute. Den skyddade entrén på framsidan är ett exempel på det, säger Anund Petri.

Ett annat exempel på samma sak är altanen på baksidan.
– Altanen blir speciell tack vare husets vinklar. Altanen har tak vilket är en fördel då det blir en mer väderskyddad, och användbar, plats. Att det blir en viss skuggeffekt för de stora fönstren är också en pluseffekt.

Invändigt har huset ryggåstak i kök och vardagsrum, under pulpettaken. Det finns fem sovrum och möjligheter att placera föräldrasovrum både uppe eller nere.
– Almvik är ett flexibelt hus med många rum som är ungefär lika stora. Det finns olika sätt att planera med sovrum och arbetsrum, säger Anund Petri som avslutar med en ”lyxdetalj”.
– Huset har väldigt stor tvättstuga med tanke på att den inte tjänar som en traditionell groventré. Den som uppskattar ett rejält tvättutrymme har hittat rätt i Almvik.

Vill du veta mer om Almvik?

Läs mer och se insidan på Almvik på produktsidan för husmodellen. Där kan du även göra en prisförfrågan om du är nyfiken på vad det kostar.

Läs mer här