Exteriört har Karlsö hämtat mycket inspiration från Gotland. I grundutförande är fasaden putsad och avskalad och de spröjsade fönstren bidrar med karaktär. Samtidigt är Karlsö ett hus som går att modifiera och anpassa till flera olika uttryck.

– Ja, det här är ett hus där man kan applicera flera olika stilar, säger Linda. Byter du till exempel ut taket mot ett pulpettak får det en modernare känsla och om du behåller sadeltaket men väljer en traditionell takfot och sätter panel så blir det ett mer samtida hus.

 

122 kvadrat är ett litet hus, men den öppna planlösningen, ljusinsläppet och de breda fönsterdörrarna mot uteplatsen gör att Karlsö ändå känns luftigt.
– Jag är extra nöjd med just ljusinsläppet, berättar Linda. De sociala ytorna har fönster i tre väderstreck och de stora dörrarna suddar ut gränsen mellan ute och inne. Ytterligare en bra detalj är att det går att skapa ett tredje sovrum genom att dela av det väl tilltagna vardagsrummet.

En del av dem som väljer Karlsö bygger det kanske som fritidshus, men Linda ser också en annan tydlig målgrupp.
– Vi ser en trend i att man inte väljer lägenhet i första hand när barnen flyttat ut. Många uppskattar att bo i hus men vill ha mindre ytor att ta hand om. Det här ett hus som vi tror har en given plats framöver.

Karlsö i fyra stilar

Nedan visar vi ett exempel på hur husmodellen Karlsö, där samma planlösning har fyra olika utseenden exteriört.
Även stilarna kan variera i grad – från väldigt mycket snickarglädje till lite lagom eller från lätt funkis till stramhet på yttersta kanten.

De 4 grundstilarna har vi valt att kalla

Modern

Här är det ordning och reda, raka linjer och skarpa konturer. I denna stilriktning fokuserar vi på rena ytor, större fönsterpartier och den för funktionalismen så signifikanta asymmetrin. Vi tänker kubistiskt och avskalat samt kombinerar panel och puts. Taken är svarta eller grå – platta alternativt i form av pulpettak. Ytorna får ta för sig. Rymden lämnar plats för dina egna idéer och låter känslan gå från klarhet till klarhet.

Tidlös/Samtida

Med enkelt, avskalat och modernt som ledord skapar vi här en tidlös känsla. Tänk dig ett klassiskt kvartershus, en villa som står sig över tid genom både trender och nycker. Den här stilen når vi med en noggrant avvägd kombination av liggande eller stående träpanel, grått eller svart tak och en ytterdörr med grafiska linjer. Här tar fönstren en större yta i anspråk. En viss asymmetri ger huset en spännande arkitektur och blir en blinkning till modernismen.

Klassisk

Här samlar vi villor med fokus på klassiska attribut som liggande panel och puts, i kombination med tegelröda eller svarta tak. För att skapa den klassiska stilen gör vi fönstren lika breda, vi sätter spröjsen tätare och gör verandan mer omfångsrik. I den klassiska stilen tar ytterdörren för sig och kan med fördel ramas in av såväl en farstu som kolonnpelare.

Traditionell

Låt oss blicka bakåt i tiden: till klassiska fönsterproportioner och tydlig symmetri. Och en verkligt hemtrevlig känsla. Här sitter trivseln i väggarna, och du får ett ombonat och detaljrikt hem. Med kort takfot och enkla detaljer landar stilen i både det industriella och lantliga, vilket gör att huset passar både ute på landet
som i villakvarteret. Med den här stilriktningen bygger du din egen idyll, och kombinerar känslan av svunna tider med ett modernt boende.

 

Vill du veta mer om Karlsö?

Läs mer om husmodellen på husmodellsidan och gör en prisförfrågan om du vill veta mer.

Läs mer här