Ramsjö är det enda enplanshuset med platt tak i Eksjöhus sortiment. I katalogen visas entrén inskjuten med skyddande tak över.
– Men jag vill poängtera att det också går att gavelställa, så att entrén istället blir rakt från gatan utan att det påverkar husets spännande vinklar och volym, säger Frida.

Med sina olika vinklar på både fram- och baksida samt de olika fasadtyperna skapas ett hus med liv och karaktär.
– Det utskjutande taket kommer igen över uteplatsen på baksidan. Tillsammans med de skjutbara fönsterpartierna blir det en förlängning av kök och matplats. Det här är ett hus för socialt umgänge där man gärna bjuder in den omgivande naturen att bli en del av inomhusmiljön.

När besökaren kliver in genom entrén dras uppmärksamheten direkt till de stora fönsterpartierna som skapar samspelet mellan ute och inne. Föräldrasovrum och barnsovrum ligger på varsin sida om de sociala ytorna, något som ofta efterfrågas när familjen lämnat småbarnsåren.
– I direkt anslutning till barnsovrummen finns ytterligare ett rum. Det är tänkt som allrum åt barnen men kan lika gärna byggas om till ett extra sovrum om det skulle behövas.
– Vinklarna, de olika volymerna och det stora ljusinsläppet är det som ger Ramsjö extra karaktär och bjuder in både gäster och natur, sammanfattar Frida.

Vill du veta mer om Ramsjö?

Läs mer och se insidan på Ramsjö på produktsidan för husmodellen. Där kan du även göra en prisförfrågan om du är nyfiken på vad det kostar.

Läs mer här