• 4 min läsning

Film: Ett hem att längta till

I Kalmar bor Jenny och Peter. När de skulle flytta ihop började de först leta begagnat hus. Men så körde de förbi ett område där det börjat byggas nya hus och insåg att det kändes roligare att bygga ett nytt i stället.
– Och då tänkte vi att ska vi nu göra det, då ska vi bygga ett hus som vi längtar hem till, inte bort från. Att det är där vi vill vara, berättar Peter.

Dela med andra

I Kalmar bor Jenny och Peter. När de skulle flytta ihop började de först leta begagnat hus. Men så körde de förbi ett område där det börjat byggas nya hus och insåg att det kändes roligare att bygga ett nytt i stället.
– Och då tänkte vi att ska vi nu göra det, då ska vi bygga ett hus som vi längtar hem till, inte bort från. Att det är där vi vill vara, berättar Peter.

Peter har sin bakgrund inom byggbranschen och insåg så snart han började titta närmare på Eksjöhus utbud att det var hög kvalitet och standard rakt igenom, bland annat genom valet av leverantörer.
– Vi kände att vi fick mycket hus för pengarna, säger Jenny.

Det var viktigt för paret att få stora öppna ytor, både inomhus och utomhus. Därför är de extra nöjda över det öppna köket som integreras och blir en del av umgängesytan. De är också glada över placeringen som huset fick på tomten.
– Det var vår säljare som hjälpte oss se att vi kunde sätta huset så här och på så vis få väderstrecken precis som vi ville. Vi fick också möjlighet att placera garage och friggebod så att det skapades en egen liten innergård.

När det kommer till val av tomt och hus har paret några tips.
– Ta inte första bästa tomt utan fundera på om det verkligen är ett läge som ni vill ha, säger Peter.
– Och våga tänka lite längre fram i livet. Vi valde till exempel ett enplanshus för att det ska vara smidigt även när vi blir lite äldre, fyller Jenny i.

Det är viktigt för Peter och Jenny att alla barn och barnbarn ska känna sig välkomna hemma hos dem, att det finns plats för dem.
– Det är så här vi vill ha det, säger Peter. Alla kan hålla på med sitt, simma, plaska och leka, men det finns också möjlighet att sitta och ta det lugnt eller hålla på med maten. Vi vill att det här ska vara ett ställe där hela vår familj trivs och mår bra.

Husmodell

Prio 143

Bruksarea
143 m2
Plan
1
Antal rum
6 rum och kök
Serie
Prio

Kontakta oss

Vill du ha en liknande lösning?

Känner du att du blev inspirerad av det här huset? Kontakta gärna oss och boka in ett möte med oss för att få veta mer.

Kundberättelser

Fler kundberättelser

Kundberättelse

Pampigt med herrgårdskänsla

Längtan efter livet på landet växte sig stor för Carina och Markus efter att de bott i lägenhet i Stockholm under en tid. Till slut valde de att slå till på en idyllisk tomt på landet, omgiven av hästhagar. Nu kunde drömmen om ett hem i sekelskiftesstil äntligen förverkligas.

Kundanpassat hus - exteriör

Kundberättelse

En idyll i flera nivåer

Anette och Björn Citron hade inte ens lekt med tanken på att flytta från sin villa i centrala Växjö. De trivdes bra i området, med ett behagligt lugn och fantastiska grannar. Men kanske skulle en dold sjötomt kunna locka dem därifrån?

Södergården (offerthus) - kök

Kundberättelse

Var påläst, nyfiken och tänk på elen

Jonas och Sarah Högquist har under våren 2020 haft tvåårsbesiktning för sitt Södergården-hus (offerthus) i Läckeby, strax norr om Kalmar. Jonas Högquist har tre konkreta råd till den som går i husbyggartankar. De handlar om att läsa på, titta på hur andra har gjort och att lägga lite extra tid på el och belysning.

Prio 158 - kök

Kundberättelse

Njutbart uteliv runt Prio-huset i Kalmar

Malin Bolanders och Simon Elmqvists husresa började med en rad husvisningar. På vägen insåg de att många av husen behövde fixas och renoveras för att uppfylla deras önskemål. För att kunna checka av sin önskelista, och slippa lägga tid och pengar på renovering, blev lösningen att bygga nytt. Valet blev ett Eksjöhus Prio 158.

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.