Anund Petri

Möt arkitekten

Anund Petri

Jag heter Anund Petri och jag började på Eksjöhus 1999. Förutom ett kortare ”gästspel” i bankvärlden har jag arbetat som arkitekt sedan 1980. Fritiden fördelar jag mellan familj, resor (helst till Asien med ryggsäck), och skogsarbete på gården jag bor på.

Mitt eget liv på landet påverkar mig i mitt arbete som arkitekt. Jag tror att många, precis som jag, gärna växlar mellan utomhus och inomhus under våra varmare årstider. Jag tänker därför mycket på hur uteplatser är placerade och hur förbindelsen mellan inne och ute är planerad. Hur långt från köket vill du gå för att komma till dörren till uteplatsen, kanske inte genom hela huset?

Sagt av Anund Petri

Trivseln börjar redan på utsidan

Tips

Arkitekten tipsar

Leta efter harmoni

Trivseln börjar på utsidan. Man ska fastna för utseendet på sitt arkitektritade hus! Om första intrycket står sig ska man ta sig ordentlig tid att fundera igenom insidan. Husen ska ha en harmoni som man uppskattar vare sig stilen är modern eller traditionell.

Skynda långsamt

Ta dig tid. När man ska bygga hus är det så många valmöjligheter och beslut att fundera igenom. Tendensen är ju att allting ska gå fortare nu för tiden och en hel del husköpare försöker forcera sin egen beslutsprocess.

Sök goda exempel

Åk runt och titta på hus. Besök dina vänner. Det bästa beslutsunderlaget är ju att se lösningarna hemma hos någon annan. Så prata med folk i din närhet när du ska välja hus.

Möblera på papper

Ta fram en planlösning och försök ”bo in” familjen där. Så gör vi arkitekter. Vi möblerar alltid våra hus på papperet. Gör du själv ändringar kan du provmöblera planlösningen för att testa att det fungerar.

Kom ihåg att huset fortsätter utomhus.

Tänk till om uteplatser så att du gärna har dem i 2 väderstreck ”morgon-förmiddagssol” och ”kvälls-eftermiddagssol. Jag tror många gärna tillbringar tid utomhus med grill med mera och hur uteplatserna ligger ger även krav på husets insida, främst med tanke på förbindelsen inifrån. Hur långt från köket vill du gå för att komma till dörren till uteplatsen, kanske inte genom hela huset?

Arkitekter

Träffa våra arkitekter

Pernilla Gustafsson

Jag heter Pernilla Gustafsson har en bakgrund som byggnadsingenjör med inriktning mot byggnadsutformning och arkitektur. Nu är jag inne på mitt sjunde år på Eksjöhus. /../

Läs mer om Pernilla Gustafsson

Pernilla Gustafsson

Sandra Hormez

Mitt namn är Sandra och jag har jobbat som arkitekt sen 2016.Jag tycker om både att planera nya projekt och att slutföra redan påbörjade till /../

Läs mer om Sandra Hormez

Sandra Hormez

Camilla Jernberg

Jag heter Camilla Jernberg och jag har arbetat på Eksjöhus sedan 2006. Jag varierar mina arbetsuppgifter mellan att upprätta bygglov och skisser och att vara /../

Läs mer om Camilla Jernberg

Camilla Jernberg

Jag heter Linda Vennberg och bor med min familj i Jönköping. Efter mina studier i Byggnadsutformning med inriktning arkitektur har jag arbetat hos en annan /../

Läs mer om Linda Vennberg

Linda Vennberg

Frida Axhed

Jag heter Frida Axhed och har arbetat som arkitekt på Eksjöhus sedan 2017. Jag är utbildad byggnadsingenjör med inriktning arkitektur och utformning och har också /../

Läs mer om Frida Axhed

Frida Axhed

Johan Nycroft, Chefsarkitekt, Eksjöhus

Jag heter Johan Nycroft och har arbetat som arkitekt på Eksjöhus sedan 2006. Att få arbeta med problemlösning och få utlopp för en stor ådra /../

Läs mer om Johan Nycroft

Johan Nycroft

Mina favoriter

Laddar...

Vill du komma i kontakt med ditt lokala säljkontor, ställa frågor och få prisindikation på flera husmodeller samtidigt?

Du har inte valt ut några favoriter bland våra husmodeller

Använd hjärtsymbolen för att spara dina favoriter. När du är klar kan du få pris och mer information här.

Kontakta mig

Vänligen kontakta mig här

Fyll i formuläret så kommer jag svara dig så fort jag har möjlighet. Vill du hellre ringa, slå en signal på numret nedan.

Med vänlig hälsning

  Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
  Privacy Policy och Terms of Service.

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.

  Kontakt

  Ställ din fråga

  Är du nyfiken på att bygga hus, men inte säker på var du ska börja? Vi är här för att hjälpa dig, oavsett var du befinner dig i ditt beslutsfattande.

  Ingen fråga är för liten eller för tidig.

  Fyll i vårt enkla formulär för att ställa dina frågor – det är helt förutsättningslöst. En representant från vårt närmsta kontor kommer att kontakta dig snart för att svara på dina frågor och diskutera dina idéer.

  Det finns inga förpliktelser, bara möjligheter. Låt oss tillsammans utforska din dröm om att bygga hus!

  Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

   Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles
   Privacy Policy och Terms of Service.

   Tack för din förfrågan!

   Din fråga är skickad

   Inom kort kommer närmsta kontor att ta kontakt med dig.